Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burgemeester Blanken (Ede) kondigt vertrek aan

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Burgemeester mr. W. Blanken kondigt vertrek aan

In een brief aan de gemeenteraad en het personeel van de gemeente heeft mr. W. Blanken afgelopen week zijn vertrek als burgemeester van Ede aangekondigd. De heer Blanken beëindigt zijn burgemeesterschap met ingang van 1 november 2001.

Mr. W. Blanken is al 13 jaar burgemeester van Ede en wordt in mei 61 jaar. Om die reden wil hij er mee stoppen. Daar komt nog bij dat volgend jaar maart gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden waarna een nieuw college van burgemeester en wethouders aan de slag gaat. Door zijn vertrek eind dit jaar wil de heer Blanken bevorderen dat de Kroon tijdig een nieuwe burgemeester kan benoemen die als voorzitter van de nieuwe gemeenteraad en het nieuwe college van B & W zal optreden.

De Edese burgemeester schrijft in zijn ontslagbrief dat hij een fantastische baan in een fantastische gemeente heeft, waar hij veel plezier en voldoening aan beleeft. Maar nu de gelegenheid er is (FPU) op 61-jarige leeftijd te stoppen, wil de heer Blanken graag na 1 november meer tijd kunnen besteden aan enkele bestuurlijke en maatschappelijke nevenactiviteiten. Hij schrijft overigens ook het komende half jaar nog een maximale bijdrage te willen leveren aan het besturen van de gemeente Ede.Ede, 18 april 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie