Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Versatel bereikt 75 procent van zakelijke DSL-markt Randstad

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Bron: Versatel Telecom Industries NV
Zoek soortgelijke berichten
Versatel Telecom Industries NV

Versatel bereikt 75 procent van zakelijke markt in Randstad met DSL

Amsterdam, 18 april 2001 - Versatel Telecom International NV, heeft vandaag bekend gemaakt dat zij in de 75ste nummercentrale van KPN haar eigen DSL apparatuur heeft geïnstalleerd en nu driekwart van de zakelijke markt in de Randstad direct van breedbanddiensten via DSL kan voorzien. Door deze aansluiting heeft Versatel momenteel het grootste alternatieve DSL netwerk in Nederland.

"Versatel voorziet met haar DSL- en glasvezeldiensten in de groeiende behoefte van de zakelijke markt naar breedbanddiensten. DSL biedt onze klanten een oplossing voor een aansluiting met hogere snelheden dan ISDN, zonder dat zij grote investeringen in hun huidige telecommunicatieapparatuur hoeven te doen, daarom kunnen we ons op een groter deel van de zakelijke markt richten dan alleen met glasvezelaansluitingen", aldus Aad Beekhuis, Chief Operations Officer van Versatel.

DSL is een breedband transmissietechnologie die snelheden tot 2,3 Megabit/s kan bereiken. Het bedrijf levert sinds vier jaar data-, spraak- en Internetdiensten aan grote bedrijven die zijn aangesloten op het breedband glasvezelnetwerk van Versatel. Met een DSL aansluiting kunnen middelgrote en kleine bedrijven ook profiteren van deze breedbanddiensten.

DSL is een technologie die gebruik maakt van normale koperen telefoonlijnen om breedbanddiensten te leveren. Bedrijven die DSL gebruiken om toegang tot Internet te krijgen, kunnen 24 uur per dag 'online' zijn tegen betaling van een vast bedrag per maand. Internet toegang via DSL kan tot bijna 30 keer sneller zijn dan een analoge modemverbinding. Een DSL verbinding biedt bovendien een constante hoge kwaliteit omdat het een 'dedicated' medium is. Dit betekent dat een gebruiker de koperverbinding geheel voor zichzelf heeft in tegenstelling tot breedband Internetten via de coaxkabel.

DSL diensten van Versatel zijn geheel of gedeeltelijk beschikbaar in de volgende steden:

Alphen aan den Rijn Haarlem Rijswijk (ZH)
Amersfoort Heerhugowaard Rotterdam
Amstelveen Helmond Santpoort Noord
Amsterdam Hilversum Schiedam
Amsterdam-Zuidoost Hoogvliet Rotterdam Spijkenisse Apeldoorn IJmuiden Tilburg
Arnhem Landgraaf Utrecht
Beverwijk Leiden Vlaardingen
Capelle aan den IJssel Leiderdorp Voorburg
Delft Leidschendam Waalwijk
Den Haag Maassluis Zaandam
Diemen Oss Zoetermeer
Dordrecht Purmerend Zwijndrecht
Gouda

De beschikbaarheid van DSL kan worden gechecked op de website: www.versateldsl.nl .

Versatel biedt DSL via de volgende partners: Versatel Nederland, Demon, Easynet, E-trade, Euronet, Sonera, XO Communications en Zon (www.zonnet.nl).


- EINDE -

Versatel Telecom International N.V. (AEX & Nasdaq: VRSA) is een snelgroeiende, 'local access' netwerk operator, gevestigd in Amsterdam, die zich voornamelijk richt op Nederland, België en noordwest Duitsland. Versatel opgericht in oktober 1995, is in bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 57.000 zakelijke klanten en 1.600 werknemers. Versatel bouwt sinds medio 1998 aan een breedbandig netwerk dat gebruik zal maken van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven in de Benelux en Duitsland, breedbandige spraak-, data- en Internet diensten te kunnen bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die zowel een notering heeft aan de Amsterdamse AEX-Effectenbeurs als aan de Nasdaq National Market onder het symbool 'VRSA'. Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via www.versatel.nl

(Bepaalde verklaringen in dit persbericht zijn 'toekomstgericht' binnen de context van de 'Private Securities Litigation Act' uit 1995. Dergelijke verklaringen zijn uitsluitend gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management van Versatel Telecom International NV, en zijn onder voorbehoud van een aantal risicofactoren en onzekerheden, zoals, maar niet beperkt tot, technologische veranderingen en wijziging in marktvereisten, afname in de vraag naar producten of diensten van het bedrijf, het onvermogen om tijdig nieuwe technologieën, producten en diensten te ontwikkelen en te introduceren, verlies van marktaandeel, druk op de prijzen als gevolg van concurrentie en het onvermogen om bepaalde marketing- en distributieregelingen in stand te houden, die er voor kunnen zorgen dat de feitelijke resultaten of prestaties van het bedrijf wezenlijk kunnen verschillen van de in dit persbericht beschreven resultaten en prestaties. Voor een gedetailleerdere omschrijving van de risicofactoren en onzekerheden met betrekking tot het bedrijf kunt u de Bedrijfsprospectussen en -rapporten raadplegen die van tijd tot tijd bij de Securities and Exchange Commission gedeponeerd worden.)

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie