Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Buyitdirect vergroot virtueel aanbod IT-producten

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

91aed1.jpg

Persbericht voor onmiddellijke plaatsing

Buyitdirect.com nu de ideale inkoop locatie voor IT professionals

Buyitdirect.com biedt vanaf 18 april on-line en real-time inzage in meer dan 75% van de Nederlandse ICT voorraad van meer dan 200 fabrikanten. Zakelijke kopers kunnen vanaf vandaag rechtstreeks en simultaan uit de totale voorraad van o.a Techdata en Ingram Micro producten bekijken en bestellen. Hiermee ontstaat een virtueel magazijn met een actuele voorraad met een waarde van meer dan ' 240 MLN.

De klant bepaalt voortaan zelf, op basis van prijs of logistiek, hoe en door wie ze de bestelling wil laten uitleveren. De voorraadposities, levertijden en prijzen van producten vertonen vaak substantiële verschillen waar de klant voordeel uit kan halen. Het systeem levert orders doorgaans, zoals nu al gebruikelijk, autonoom en zonder fysieke tussenkomst binnen 24 uur uit via de aangesloten distributiecentra van distributeurs en fabrikanten.

Voor zover wij hebben kunnen vaststellen is buyitdirect.com in Europa, wellicht zelfs wereldwijd, de eerste E-tailer die haar E-business heeft uitgebreid met een zogenaamd real-time multi-distributor model. Een standaard XML interface verzorgt de koppeling met verschillende toeleveranciers. Aan de nieuwe site is verder gekoppeld, en dat is ook nieuw, een dynamische (denkende) shoppingbasket geheel gebaseerd op nieuwe technieken als XML en SOAP. De backoffice van buyitdirect.com is hiermee uitgegroeid tot een van de meest geavanceerde transactiesystemen ter wereld en biedt nu absoluut meerwaarde ten opzichte van, al dan niet succesvolle, andere marktplaatsen.

De makke in de huidige marktplaatsen en exchanges wordt bepaald door het uitblijven van leveranciers, omzet, industrie backing en het ontbreken van neutraliteit en substantiële meerwaarde. Het vergaren van een klantrelatie kost vaak jaren, de huidige marktplaatsen bieden leveranciers vaak niet meer dan de prijs als onderscheidende factor. In het nieuwe systeem van buyitdirect.com wordt gebruik gemaakt van real-time gegevens zoals voorraad, prijs, serienummers, track en trace enz. Gedetailleerde content voor alle producten wordt aangeleverd door cNet data, Inc.

Buyitdirect.com bewijst met deze nieuwe ontwikkeling dat zij klaar is om ook de grotere klanten, die toch meer eisen stellen aan on-line marktplaatsen, uitstekend te kunnen bedienen zonder, of juist via tussenkomst van grote E-procurement providers. De backoffice van buyitdirect.com is immers in staat rechtstreeks te communiceren met interne E-procurement-systemen, maar ook met oplossingen zoals die van Ariba en CommerceOne. Integratie met interne logistieke of financiële administraties vormt verder een belangrijke kostenbesparing bij het inzetten van de buyitdirect.com technologie binnen (grotere) organisaties.

Buyitdirect.com ziet zichzelf op basis van haar geavanceerde technologie en rijke ervaring op de on-line B2B markt steeds meer als een technology / fulfillment partner. Naast een sterk groeiende interesse bij eindgebruikers, wordt buyitdirect.com ook steeds vaker benaderd door partijen, zoals traditionele ICT resellers, portals, fabrikanten en distributeurs die gebruik willen maken van de technologie van buyitdirect.com. Buyitdirect.com genereert een steeds groter wordend percentage van haar verdiensten uit de licencing van haar technologie en op basis van transacties en daarmee samenhangende diensten. Deze nieuwe vorm van dienstverlening (technisch en operationeel) wordt nu al ingezet door co-branded partnershops van o.a. Microsoft bCentral, Ondernemendnederland.nl, en LaDot. Verder wordt hard gewerkt aan een groot aantal co-branded en white-label shops voor ICT fabrikanten, de Netwerk Gebruikersgroep Nederland, IT resellers en portals.

Over buyitdirect.com N.V.

Buyitdirect.com N.V. is de grootste E-commerce site voor de zakelijke markt, waar meer dan 200.000 ICT-producten via het Internet te bestellen zijn. Buyitdirect.com N.V. onderscheidt zich door onder meer real-time voorraadinformatie bij verschillende distributeurs, snelle levering, ruime keus en een professioneel team van accountmanagers en customer service-experts.

Voor nadere informatie:

Buyitdirect.com N.V.

Dik Graaff E-mail: (dik.graaff@buyitdirect.com)

Dirk-Jan Dijkstra E-mail: dirk-(jan.dijkstra@buyitdirect.com)

Tel: 023 5670 810

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie