Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Stikstofveranderingen en fluctuaties in visvijvers

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

Stikstof veranderingen en fluctuaties in visvijvers Promotie van R.A. Jimenez Montealegre, MSc Promotor(en): prof.dr. E.A. Huisman (visteelt en visserij), prof.dr. J.A.J. Verreth (visteelt en visserij) Co-promotor: Dr. M. Verdegem

Nitrogen transformations and fluxes in fishponds (a modelling approach)

Datum: 18/04/2001
Tijd: 14:00 uur
Plaats: Aula, Gen. Foulkesweg 1, Wageningen

Toelichting: Twee belangrijke doelen in aquacultuur onderzoek zijn het in stand houden van de waterkwaliteit in het systeem en het bevorderen van de recirculatie van nutrienten om de uitstoot te minimaliseren. Ricardo Jimenez Montealegre heeft de kennis over stikstofkringlopen in visvijvers geintegreerd in een voorspelend model. Met het model (PNS, Pond Nitrogen Simulator) zijn de hoeveelheden van verschillende stikstofcomponenten in de waterkolom en in het sediment te berekenen. Sedimentatie en opnieuw oplossen van verbindingen bleken de belangrijkste processen te zijn, waarmee het model geoptimaliseerd kan worden. Modelsimulaties kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van milieuvriendelijke recirculatiesystemen voor de kweek van vis en schelpdieren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie