Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bedrijfsresultaat KPMG Holding NV stijgt met ruim 30%

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KPMG

18-04-2001
Bedrijfsresultaat KPMG Holding NV stijgt met ruim 30%

Accountants- en adviesorganisatie KPMG heeft in de periode van 1 januari tot en met 30 september 2000 een bedrijfsresultaat gerealiseerd van 34,6 miljoen euro, een stijging van 30,2% ten opzichte van de overeenkomstige periode een jaar eerder. Als gevolg van de Europese integratie was vorig jaar sprake van een gebroken boekjaar, dat op 30 september werd afgesloten. De netto-omzet steeg in de eerste negen maanden van 2000 ten opzichte van 1999 met 8,1% tot 390,6 miljoen euro. Bij assurance was de omzetstijging nihil, met name door het afstoten van enkele minder renderende praktijken die primair het kleinbedrijf bedienden. Gecorrigeerd voor deconsolatie-effecten groeide de omzet van assurance met ruim 6%. Bij consultancy steeg de omzet met 16,1%. De omzet van Financial Advisory Services (Corporate Finance, Transaction Services, Corporate Recovery en Forensic & Integrity Services) steeg met 56,5%.

De forse omzetgroei van Financial Advisory Services werd met name gerealiseerd door de toename van het aantal fusies en overnames, het doorzetten van de trend van afstoting van niet-kernactiviteiten en een stijgend aantal cross border transacties. Dit leidde onder meer tot een toename van het due diligence werk, in opdracht van zowel corporate als financiële investeerders. Ook de betrokkenheid van KPMG bij aandelenemissies handhaafde zich op een hoog niveau.

Resultaten KPMG Nederland
De omzet van KPMG Nederland (inclusief belastingadvies en juridische dienstverlening) steeg op jaarbasis (1 oktober 1999 t/m 30 september 2000) met 7,3% tot 636,2 miljoen euro. Het aandeel van assurance-diensten in de totale omzet liep terug van 48,2% naar 45,0%. Het omzetaandeel van consultancy steeg van 30,9% naar 32,2%, dat van Financial Advisory Services nam toe van 3,1% tot 4,0%. Het aandeel van belastingadvies en juridische dienstverlening nam toe van 17,8% tot 18,8%.

Volgens bestuursvoorzitter B. van der Veer van KPMG zijn ook voor dit jaar de verwachtingen niet ongunstig. Van der Veer: "De krapte op de arbeidsmarkt lijkt de belangrijkste factor die verdere groei eventueel zou kunnen belemmeren". Het afgelopen jaar stond vooral in het teken van de voorbereiding van de verzelfstandiging van de consultancy-praktijk, die dit jaar naar verwachting zijn beslag zal krijgen. Van der Veer: "Voor wat betreft assurance concentreert onze dienstverlening zich met name op de middenmarkt en grote internationale klanten. Ten behoeve van deze markten richten wij ons op verdieping en verbreding van de productportfolio, hetgeen heeft geleid tot de ontwikkeling van een aantal zeer gespecialiseerde diensten".

Voor nadere informatie: Andy Bellm, telefoon (020) 656 7039

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie