Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twee jaar cel voor Duitse kunstdieven

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ZIMZUM MEDIA PUBLISHERS

TWEE JAAR CEL voor Kunstdieven

De twee Duitse Kunstdieven D.B. en W.H. die enige maanden geleden door de Nederlandse Sherlock Holms, Ben Zuidema, op de Frankrijklei in Antwerpen in de val werden gelokt, zijn veroordeeld tot twee jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 100.000 Frank.De spectaculaire arrestatie temidden van het winkelend publiek haalde de internationale pers.
De gangsters wilden aan Ben Zuidema, die momenteel door een boekenserie over zijn leven, volop in de belangstelling staat, twee gestolen meesterwerken van de Engelse landschapsschilder William Turner verkopen voor tien miljoen gulden. De doeken bleken achteraf vervalsingen.
De advocate van de verdachten, Iris Eckselman, sprak van een publiciteitsstunt van de meesterdetective en eiste dat Zuidema als getuige zou worden opgeroepen.
De Rechter oordeelde echter dat het om een 'loepzuivere zaak' ging waarin de Nederlandse detective een betrouwbare rol had gespeeld. Het atelier in Kassel waar de vervalsingen zijn vervaardigd is inmiddels door de Duitse Justitie gesloten.
Verdere arrestaties zijn niet uitgesloten.

(zimzum.nl@wolmail.nl)

18 apr 01 17:42

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie