Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord Venlo: inbraken opgelost

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 18-04-2001 Mediaberichten 18 april (laatste berichten)

TEGELEN Ziekenhuisinbraken opgelost

26-jarige verdachte aangehouden

TEGELEN De politie van Tegelen heeft zaterdagmiddag 7 april een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfsplaats aangehouden op verdenking van het plegen van diverse inbraken in het Venlose St. Maartensgasthuis. Na onderzoek kwam de politie op het spoor van de genoemde verdachte. Hij werd die bewuste zaterdagmiddag gesignaleerd op de Professor Gelissensingel waar hij vervolgens werd aangehouden. De man heeft inmiddels meerdere zaken bekend, onder andere alle inbraken in het Sint Maartensgasthuis in Venlo. Bij deze inbraken maakte de verdachte onder andere computerapparatuur, videorecorders en cameras buit. De totale schade van de ontvreemde goederen wordt geschat op ongeveer 80.000 gulden. De man bekende naast de diefstallen in het ziekenhuis diverse andere overtredingen. Behalve een diefstal van kratten en een diefstal van een bromfiets in Blerick bekende hij diverse fiets- en winkeldiefstallen. Donderdag 19 april wordt de man voorgeleid voor de rechter commissaris.

Gedurende het onderzoek kwam bij de politie op het spoor van een 42-jarige man uit Blerick. Deze man wordt verdacht van heling. Woensdagmorgen 17 april is de Blerickenaar in zijn woning aangehouden. Bij deze aanhouding trof de politie in de woning van de verdachte een professionele hennepkwekerij aan. In totaal 160 planten stonden in bloei en waren bijna oogstrijp. De kwekerij werd ontmanteld en de planten zijn vernietigd. Behalve voor de verdenking van heling is tegen de Blerickenaar proces verbaal opgemaakt voor de aangetroffen kwekerij. Ook bleek hij illegaal stroom af te tappen. Hiervoor krijgt hij van de energieleverancier een navordering met een boete.

MAASBRACHT Dronken automobilist

MAASBRACHT De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 37-jarige Maasbrachtenaar gecontroleerd op alcoholgebruik. De man reed op dat moment over de Rector Hendrixstraat. De man bleek teveel te hebben gedronken en kreeg daarvoor een rijverbod van 10 uur en een proces verbaal.

NEDERWEERT Verkeerscontrole

NEDERWEERT Bij een verkeerscontrole op de N275 controleerde de politie woensdag tussen 10.00 en 14.00 uur de snelheid van 1402 passanten. Hiervan overschreden er 98 de maximale limiet van 80 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 131 km per uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie