Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

83 % Nederlanders weet dat MKZ niet gevaarlijk is voor mens

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Voorlichtingsbureau Vlees

Keywords:

Persbericht d.d. 4/18/2001

83 PROCENT VAN DE NEDERLANDERS WEET DAT MKZ GEEN GEVAAR OPLEVERT VOOR DE GEZONDHEID VAN MENSEN

Maand geleden was slechts 59 procent overtuigd
NU: 83 PROCENT VAN DE NEDERLANDERS WEET DAT MKZ GEEN GEVAAR OPLEVERT VOOR DE GEZONDHEID VAN MENSEN

Inmiddels weet de overgrote meerderheid (83%) van de Nederlanders dat mond- en klauwzeer (MKZ) geen gevaar oplevert voor de gezondheid van mensen. Half maart was dat nog maar 59 procent. Dit komt naar voren uit twee zeer recent gehouden enquêtes die het Voorlichtingsbureau Vlees door Interview NSS onder consumenten liet uitvoeren.

Toen eind februari MKZ volop in het nieuws kwam, vermoedde het Voorlichtingsbureau Vlees dat Nederlanders weinig kennis zouden hebben van deze dierziekte. Hierdoor zouden misverstanden kunnen ontstaan. Om deze kennis in kaart te brengen, startte het Voorlichtingsbureau Vlees consumentenonderzoek.

Dit onderzoek vond tweemaal plaats: half maart en begin april. Op de belangrijke vraag Denkt u dat mond- en klauwzeer (MKZ) ook gevaar oplevert voor mensen? gaf slechts 59 procent in maart een ontkennend antwoord. Toen dezelfde vraag begin april opnieuw werd gesteld, antwoordde 83 procent met nee.

De problematiek rond mond- en klauwzeer houdt heel Nederland de laatste maanden in haar greep. Ook de vraag of het MKZ-virus bedreigend zou zijn voor de volksgezondheid is daarbij actueel. Diverse instanties, waaronder het ministerie van Landbouw, hebben echter laten weten dat het MKZ-virus geen gevaar oplevert voor de volksgezondheid.

Hoewel het bovengemelde effect natuurlijk niet volledig door het Voorlichtingsbureau Vlees kan worden geclaimd, werd de laatste weken wel veel aandacht besteed aan consumentenvoorlichting over MKZ door het verzenden van persberichten, het plaatsen van advertenties in bijna alle dagbladen en het geven van interviews. Ook kunnen consumenten met hun vragen over MKZ gratis bellen met de Vleesinfolijn (0800 0036) en kijken op internet (www.vlees.nl).

Voor meer informatie:
Voorlichtingsbureau Vlees
Henry van Boxmeer
telefoon: 070 3991155
e-mail: (contact@vlees.nl)
internet: www.vlees.nl

Terug naar het overzicht van persberichten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie