Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie UvA: De uitbreiding van Schiphol in 1991

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Urgentie, leiderschap en kennisontwikkeling. Verklaringen voor drie besluitvormingsronden over Schiphol tussen 1989 en 1991
Datum woensdag 18-04-2001
Tijd 12:00 uur

Promovendus T.G. Tan

Promotors Prof. dr. R. in 't Veld en prof. drs. R. den Dunnen
Dit proefschrift behandelt de uitbreiding van Schiphol in 1991. Het gaat in op de manier waarop de hoofdrolspelers van het Rijk - het Directoraat-Generaal Milieubeheer, de Rijksplanologische dienst en de Rijksluchtvaartdienst - in samenspel met NV Luchthaven Schiphol en de provincie Noord-Holland de besluitvorming rond de uitbreiding van Schiphol in de periode 1989-1991 hebben aangepakt. Tan bekijkt dit tegen de achtergrond van het besluitvormingsmodel van Teisman, en laat zien dat dan veel vragen onbeantwoord blijven. Dit heeft onder meer te maken met cultuuraspecten die de spelers in dit veld binden maar die in de regel onuitgesproken blijven, het gevoel van urgentie, het leiderschap van de Rijksoverheid en de betekenis van kennisontwikkeling. De promovendus formuleert op grond van deze constateringen een aantal kwaliteitseisen waaraan de besluitvorming rond grote infrastructurele projecten zou moeten voldoen.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 4, 9, 16, 20, 24 en 25, halte Spui/Rokin. Wegens werkzaamheden bij het Spui worden lijnen 1, 2 en 5 omgeleid.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie