Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 18-04-2001 Politieberichten van 17/4 (13.00 uur) t/m 18/4 (07.00 uur)

Joure: diefstal velgen
Tussen afgelopen zaterdag en dinsdag werden onder een personenauto, die geparkeerd stond op een bedrijfsterrein aan de Technykwei, alle vier licht metalen velgen met banden weggehaald. De auto was op stenen neergezet. De schade bedraagt ongeveer f 3000.- De eigenaar, een 20-jarige inwoner van Oppenhuizen, heeft aangifte gedan.

Leeuwarden: aanrijding
Maandag (2e Paasdag) omstreeks 14.00 uur stak een 16-jarige inwoner van Leeuwarden met zijn fiets de kruising Vrouwenpoort met de Westersingel over. Een bestuurster van een personenauto zag de overstekende jongen over het hoofd en deze werd door haar aangereden. De jongen kwam met zijn been tussen de fiets en de voorbumper van de auto terecht. Het betrof hier een witte bestelauto met het kenteken VJ-23-??. Het voorwiel van de fiets raakte beschadigd. De bestuurster stapte uit bood haar excuses aan en deelde de jongen mede dat zij hem niet had gezien. De verbouwereerde jongeman kreeg een bankbiljet van f 25.- , waarna de vrouw in de auto stapte en zonder haar identiteit bekend te maken, wegreed. De politie vraagt eventuele getuigen, die deze aanrijding hebben gezien, om zich te melden.

Sneek: diefstal uit auto
Dinsdag omstreeks 15.00 uur werden op de Potterzijlstraat drie inwoners van Sneek aangehouden ter zake diefstal van goederen uit een geparkeerd staande personenauto. Uit een auto, die beschadigd was tengevolge van een aanrijding, werden twee versterkers weggenomen. De mannen, te weten 23, 19 en 37 jaar, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De eigenaar van de auto, een 22-jarige inwoner van Sneek, is op de hoogte van de diefstal en zal in de loop van deze week aangifte komen doen. De drie verdachte zijn na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. De versterkers zijn in beslag genomen en zullen aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven worden.

Drachten: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 15.30 uur werd een 47-jarige inwoonster van Drachten op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. Bij een supermarkt aan het Raadhuisplein nam de vrouw serviesgoed weg met een winkelwaarde van f 343.-. De bedrijfsleider hield de vrouw aan. Het serviesgoed werd terug gegeven. De vrouw werd overgebracht naar het bureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij is daarna weer in vrijheid gesteld.

Oosterwolde: geluidsoverlast
Dinsdagmiddag kwamen er bij de politie weer verschillende meldingen binnen van geluidsoverlast op een adres aan de Meuleveldweg. In het verleden was de politie hier al vaker aan de deur geweest en de bewoonster was toen gewaarschuwd en had ook reeds een proces-verbaal gekregen ter zake geluidsoverlast. Daar de vrouw, een 77-jarige inwoonster van Oosterwolde, de muziek nu (dinsdag omstreeks 15.30 uur) weer duidelijk te hard had staan, werden de tuner/versteker en de geluidsboxen in beslag genomen en kreeg de bewoonster weer een proces-verbaal.

Leeuwarden: diefstal auto
Dinsdag omstreeks 17.00 uur werd van een personenauto, merk Opel Vectra, het kenteken nagetrokken. Het bleek dat deze auto als gestolen te boek stond. De bestuurder en de inzittende van de auto werden vervolgens ter hoogte van de verkeerslichten Borniastraat Oostergoweg aangehouden. De twee mannen, 20 en 27 jaar, beiden uit Leeuwarden, werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. De auto bleek gestolen te zijn in Tilburg. De auto werd overgebracht naar het bureau.

Leeuwarden; auto-inbrekers aangehouden
Dinsdag omstreeks 20.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Tweebaksmarkt.. Door een getuige werd gezien dat twee mannen zich verdacht ophielden bij de desbetreffende auto. Deze getuige waarschuwde de politie. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie op de Korfmakersstraat de twee verdachten aanhouden. De verdachten, 36 jaar en 37 jaar, beiden uit Leeuwarden, werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Bij de personenauto bleek het linker voorportier raam te zijn vernield. Men had getracht de autoradio weg te nemen, hetgeen niet was gelukt. De autoradio werd hierdoor beschadigd. Uit de auto werd een boordcomputer weggenomen, alsmede een 150 fiches, die men gebruikt in het casino. De eigenaar van de auto, een 47-jarige inwoner van Echt, heeft aangifte gedaan.

Harlingen; schoorsteenbrand
Dinsdag omstreeks 20.00 uur meldde de bewoner, een 61-jarige inwoner van Harlingen, dat de schoorsteen van zijn woning aan de Conrad Busken Huetstraat in de brand zou staan. De brandweer was snel ter plaatse en deze heeft het vuur geblust en vervolgens de schoorsteen geveegd. De schade bleef beperkt tot rook- en roet schade.

Leeuwarden; overval
Dinsdag omstreeks 22.25 uur wilde een medewerkster van Eatcorner `Bilgaard` aan de Bilgaardpassage de zaak sluiten. De medewerkster, een 23-jarige inwoonster van Stiens, liep naar de toegangsdeur toen plotseling een man, die zich verstopt had achter de vuilniscontainer bij de toegangsdeur, op haar toeliep en haar vastpakte. De man nam haar mee de zaak in en sommeerde haar om in de keuken te blijven. Vervolgens deed de man een greep in de fooienpot en verdween. Hoeveel geld er is weggenomen is niet bekend. Het signalement van de man: leeftijd ongeveer 30 jaar, blond achterovergekamd haar met veel gel, droeg blauwe kappa jas met embleem op linkerborst, spijkerbroek en sportschoenen, had op één van zijn handen een tatoe (drie stipjes) en droeg een opvallend grote ring aan zijn linker middelvinger.

Tzummarum: eenzijdig ongeval
Dinsdag omstreeks 20.40 uur vond op de Hegesylsterwei een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een vrachtwagencombinatie was door nog onverklaarbare oorzaak van de weg geraakt en in de sloot naast de weg terechtgekomen. De chauffeur, een 24-jarige inwoner van Tzummarum, raakte niet gewond. De tank van de vrachtauto met daarin ongeveer 400 liter dieselolie lekte, vandaar dat door de brandweer en de milieudienst de nodige voorzorgsmaatregelen werden genomen. Door een kraan werd de vrachtwagen weer op de weg gezet. Het verkeer werd gedurende die tijd omgeleid. Om 02.15 uur kon de afzetting worden opgeheven.

Heerenveen: rijden tijdens ontzegging
Woensdag omstreeks 00.50 uur werd op de K.R. Poststraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben, die liep tot 3 mei 2001. De bestuurder kreeg een bekeuring. De auto werd aan het bureau geplaatst.

Joure: diefstal auto
Dinsdag tussen 19.00 en 22.00 uur werd vanaf een bedrijfsterrein aan de Handelswei een personenauto, merk Volvo V 70, kleur rood, stationcar, voorzien van het kenteken TS-XN-62 weggenomen. De eigenaar, een 34-jarige inwoner van Joure, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie