Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opleiding EUR: Professional Master Hospitality Management

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

18 april 2001

Erasmus Universiteit Rotterdam en Hotelschool Den Haag introduceren:

Professional Master in Hospitality Management

Erasmus Universiteit Rotterdam en Hotelschool Den Haag beginnen in oktober 2001 met een gezamenlijke Professional Master in Hospitality Management. Het innovatieve curriculum van dit programma beoogt strategische denkers voort te brengen, die zich goed staande kunnen houden in de snelst groeiende branche ter wereld, de gastvrijheidindustrie.

Het is voor het eerst in Nederland dat binnen deze branche een universiteit samenwerkt met een hogeschool.
De reden voor de samenwerking is de synergie tussen de state of the art kennis in verschillende bedrijfskundige vakgebieden van de Faculteit der Bedrijfskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam en de gespecialiseerde kennis van de gastvrijheidbranche van Hotelschool Den Haag. Hiermee wordt de specifieke kennis van twee gerenommeerde instituten samengebracht ten bate van de veeleisende student die in dit vakgebied verder wil.

Dit Masterprogramma richt zich op personen met een Bachelor in Hotelmanagement, Toerisme, Facilitair Management en andere aanverwante management opleidingen. Tevens worden belangstellenden met een andere Bachelor of Master degree toegelaten als ze over relevante werkervaring beschikken.

Het Masterprogramma duurt één jaar (32 weken op de campus in Den Haag en 10 weken op afstand vanaf de eigen werkplek) en is opgebouwd uit een introductieperiode, drie minimesters en een Master thesis.

De introductie periode duurt twee weken en heeft als algemeen thema The World of Hospitality Management. Daarna volgen drie minimesters van elk 10 weken: Strategy Level, Structural Level en "Implementation Level. Parallel aan deze minimesters worden op competentie ontwikkeling gerichte workshops, seminars, casestudies, en dergelijke georganiseerd. Het programma wordt volledig in de Engelse taal gegeven en deelnemers ontvangen na succesvolle voltooiing het internationaal erkende Master diploma in Hospitality Management (M.HM).

De Rotterdam School of Management/Faculteit der Bedrijfskunde heeft een gespecialiseerd Centrum voor Management van Toerisme. De missie van de faculteit is een toonaangevende internationale businesschool te zijn, die kennis verwerft, verspreid en toepast, anticiperend op de toekomstige vraag vanuit het internationale bedrijfsleven. De uitstekende reputatie werd in 30 jaar opgebouwd en de faculteit is in die jaren uitgegroeid tot een diverse organisatie, met bijna 4000 studenten en 300 medewerkers.

Hotelschool Den Haag, Internationale school voor Hotelmanagement, werd opgericht in 1929 door de HORECAF, de toenmalige werkgeversorganisatie in de horecasector en is in ruim 70 jaar uitgegroeid tot een school met een grote internationale bekendheid. De World Tourism Organization heeft Hotelschool Den Haag op haar lijst gezet van de beste opleidingscentra van de wereld. Met 1200 studenten en 120 medewerkers behoort de Hotelschool Den Haag tot één van de grootste leerinstituten in Hospitality Management.

Noot voor de pers

Voor meer informatie:
Mw.drs. Rinske van den Berg, tel (010) 408 29 03 / fax (010) 408 90 27 / e-mail: (rberg@fbk.eur.nl)
Mw. Ineke Witzel, Programma Manager - Professional Master in Hospitality Management, tel (070) 355 0325 / fax (070) 354 48 49 / e-mail: (witzel@tc.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie