Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 09.30 uur
Politie zoekt getuigen van mishandeling in trein

MAARSSEN Op dinsdag 3 april omstreeks 17.35 uur is een 20-jarige inwoonster van Utrecht mishandeld in de stoptrein van Utrecht naar Maarssen. De politie heeft naar aanleiding van deze mishandeling een 17-jarige inwoner uit Utrecht aangehouden. Ter afronding van het onderzoek wil de politie nog graag in contact komen met enkele getuigen die in dezelfde treincoupe zaten. Als bijzonderheid wordt vermeld dat het ging om de mishandeling van een vrouw die op krukken liep in verband met een recente operatie aan haar knie.

Het gaat om een mannelijke en vrouwelijke getuige, maar mogelijk zijn er nog meer getuigen van de mishandeling. De mannelijke getuige heeft weten te voorkomen dat het slachtoffer nog meer klappen opliep. De vrouwelijke getuige stapte, evenals het slachtoffer, ook uit de trein op het station in Maarssen.

De politie vraagt deze mensen, maar mogelijk ook andere getuige(n) van de mishandeling, contact op te willen nemen met de politie, bureau Maarssen, telefoon 0900 88 44.

Doe nuchter, rij alcoholvrij

District Rijn & Venen In samenwerking met het Bureau Verkeer Onder Controle zijn er op maandag 17 april meerdere controles gehouden op alcoholgebruik in het verkeer. Tussen half negen en kwart over negen controleerde de politie op de Provincialeweg in Vreeland 68 bestuurders. Geen van hen had teveel gedronken.

Op de Ir. Enschedeweg in Wilnis moesten tussen kwart over acht en kwart over negen 40 automobilisten zich onderwerpen aan een blaastest. Deze controle leverde eveneens geen overtredingen op.

Vanmorgen omstreeks half vier zagen surveillerende agenten een automobilist slingerend over de Rijksweg A2 rijden in de richting van Utrecht. Na een eerste blaastest moest de bestuurder, een 31-jarige man uit Utrecht, mee naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees een alcoholpromillage aan van 1,85. Bij nader onderzoek bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Voor beide feiten zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man licht gewond na aanrijding

LOPIK Maandagmorgen heeft er op de kruising 1e Industrieweg en de M.A. Reinaldaweg een kleine aanrijding plaats gevonden, waarbij een bestuurder licht gewond raakte. Omstreeks half acht reed een 64-jarige automobilist uit Schoonhoven over de 1e Industrieweg met de bedoeling om de M.A. Reinaldaweg op te rijden in de richting van IJsselstein.

Eenmaal op de kruising verleende de man geen voorrang aan de bestuurder van een auto, een 25-jarige man uit Oud-Beierland, die rechtdoor reed. De voertuigen kwamen met elkaar in botsing, waarbij de Schoonhovenaar licht gewond raakte. Hij is per ambulance naar het Antonius Ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen werden licht beschadigd weggetakeld.

Automobilist rijdt fietsers aan

LINSCHOTEN Maandagmiddag heeft een roekeloos rijdende automobilist drie fietsers op de Van Rietlaan aangereden. Getuigen hebben gezien dat de automobilist met hoge snelheid over de Van Rietlaan reed.

Toen de man de drie fietsers, varierend in de leeftijd van 12- en 13 jaar allen afkomstig uit Linschoten, passeerde raakte hij het drietal waardoor zij kwamen te vallen. Omdat de man niet in het bezit was van een rijbewijs raakte hij in paniek en reed door, zonder zich te bekommeren om de fietsers.

Aan de hand van het kenteken kon de politie de verdachte, een 30-jarige man uit Linschoten, op een later tijdstip aanhouden. Twee van de drie fietsers werden licht gewond afgevoerd naar respectievelijk het Hofpoort Ziekenhuis en het Antonius Ziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie