Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Website Dubo GWW-wijzer: duurzame GWW wordt zichtbaarder

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationaal Dubo Centrum
Zoek soortgelijke berichten
Nationaal Dubo Centrum

Gww-praktijkervaring op internet

Duurzame gww is vaak nog onvoldoende zichtbaar. Hoewel misschien niet zo typerend als in de woningbouw - maatregelen zijn immers vaak letterlijk aan het oog onttrokken - worden in de gww-sector meer dubomaatregelen toegepast dan menigeen zou vermoeden. Misschien is het toepassen van duboprincipes voor een deel zo vanzelfsprekend voor betrokken partijen, dat men vergeet er de credits voor te nemen. Projectorganisaties doen wellicht zichzelf én de sector daarmee te kort. De website dubo GWW wijzer brengt de gww-projecten met dubo-aspecten overzichtelijk in beeld en biedt de sector een kans om te laten zien wat er op dubogebied gepresteerd wordt.

De dubo GWW wijzer: duurzame gww wordt zichtbaarder De dubo GWW wijzer ontsluit praktijkervaring met duurzaam bouwen in de grond-, weg- en waterbouw. Centraal staat het delen van ervaringen en het inspireren van andere partijen in de sector. Vanuit de overzichtelijke projectenlijst kan de gebruiker van de website eenvoudig projecten sorteren en selecteren op relevante criteria. In de gww-projectpresentaties worden de toegepaste dubomaatregelen belicht en worden ervaringen inzichtelijk gemaakt voor andere partijen. Naast een korte projectbeschrijving wordt informatie geboden over toegepaste dubomaatregelen, behaalde milieuwinst, en ervaringen uit de procesgang binnen het projectteam. Uiteraard biedt de website ook actueel nieuws, nieuwtjes uit de sector en de laatste stand van zaken rond het Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen GWW.

Projecten aanmelden
Het aanmelden van projecten en werken staat open voor alle gww-partijen, ook als zij niet zelf (hoofd)opdrachtgever zijn. Ook projecten die nog in de planfase verkeren, kunnen worden gepubliceerd. De lancering van de website zal naar verwachting medio mei plaatsvinden. Vanaf dat moment kunnen projecten en werken worden op de dubo GWW wijzer worden gepubliceerd. Klik hier om uw interesse voor een projectpresentatie alvast kenbaar te maken.

De website is ontwikkeld door het Nationaal Dubo Centrum in opdracht van het ministerie van VROM en van Rijkswaterstaat-Dienst Weg- en Waterbouwkunde, in nauwe samenwerking met CROW en een breed samengestelde werkgroep van marktpartijen. Laatstgenoemde partijen hebben de eerste 35 projectpresentaties aangedragen, waarmee de benodigde informatiebasis is gelegd voor lancering van de website.

Vul hier uw e-mailadres in als u straks via een e-mail met hyperlink geattendeerd wilt worden op de lancering van de site.

18 april 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie