Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dubo: Braziliaanse metropool Curitiba in schijnwerpers

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationaal Dubo Centrum
Zoek soortgelijke berichten
Nationaal Dubo Centrum

Curitiba in de schijnwerpers

Het gaat goed met de belangstelling voor Curitiba. Onlangs mocht Jaime Lerner in Amsterdam de prestigieuze Prins Claus Prijs in ontvangst nemen vanwege zijn inzet om de kwaliteit van het leven in de Braziliaanse metropool Curitiba te verbeteren.

Jaime Lerner was jarenlang burgemeester van de stad Curitiba en wordt beschouwd als de architect van deze ecologische hoofdstad van Brazilië. Zijn duidelijke visie op de hoofdlijnen laat volop ruimte voor creatieve ideeën, experimenten en inspirerende oplossingen. Centraal in de aanpak van Lerner staat de geïntegreerde benadering op het gebied van duurzaamheid: bouwkwaliteit, milieu, gezondheid, economie en sociale aspecten. Het inspirerende gedachtegoed van Lerner over duurzame stedebouw begint ook in Nederland steeds sterker post te vatten. Er is dan ook veel belangstelling voor de lezingen over Curitiba die op verscheidene plaatsen in het land worden georganiseerd.
Ook het Nationaal Dubo Centrum heeft duurzame stedelijke en regionale ontwikkeling hoog op de agenda staan en zet daarbij Curitiba graag in als bron van inspiratie. De uitdaging daarbij is om het model van Curitiba niet als blauwdruk te interpreteren maar er met elkaar binnen de Nederlandse context een goede vertaalslag aan te geven.

Van de onlangs uitgebrachte videoproductie "Curitiba, een ontdekkingsreis naar de duurzame stad", met een interview met Lerner, zijn nog enkele exemplaren te verkrijgen.

18 april 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie