Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nokia en Internet Security Systems: inbraakdetectiesysteem

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nokia en Internet Security Systems bieden ongekende bescherming tegen hackers en inbrekers

Verbeterd systeem garandeert bescherming voor kritieke netwerken van bedrijven en leveranciers van ingehuurde diensten

Leidschendam, 18 april 2001 - Nokia (NYSE: NOK) en Internet Security Systems (ISS) (NASDAQ: ISSX) kondigen met de nieuwste versie van RealSecureTM voor Nokia een inbraakdetectiesysteem van de nieuwe generatie aan, voor een allesomvattende beveiliging van het netwerk. De nieuwste release van ISS' vermaarde RealSecure inbraakdetectiesoftware werd naadloos geïntegreerd in het specifieke netwerkbeveiligingsplatform. Samen bieden Nokia en ISS nu het meest verfijnde Intrusion Detection System (IDS) voor netwerken dat vandaag op de markt verkrijgbaar is.

De resultaten van een onderzoek naar computermisdaden en -beveiliging, recent uitgevoerd door het Computer Security Institute (CSI) en de FBI, wezen uit dat 85% van de ondervraagden gedurende de voorbije twaalf maanden inbreuken in hun computerbeveiliging hadden gedetecteerd; 90% van hen kregen met vandalisme af te rekenen, terwijl 64% financieel verlies leden als gevolg van computerinbraken.

Uit de relatie tussen Nokia en ISS groeide een speciaal ontwikkeld plug & play inbraakdetectiesysteem voor bedrijven. Het biedt heel wat voordelen ten opzichte van traditionele toepassingen voor inbraakdetectie. De combinatie van Nokia's speciale platform, de gebruiksvriendelijke configuratie en beheershulpprogramma's (de Nokia Network Voyager en Horizon Manager) met ISS' Workgroup Manager console maken van de RealSecure voor Nokia IDS een makkelijk toe te passen inbraakdetectieoplossing die superhandig te beheren is en bovendien heel rendabel blijkt. Bedrijven, VAR's en service providers zullen alleen maar baat hebben bij deze doorgedreven vereenvoudiging.

"Vorderingen op het gebied van beveiligingsappliances zijn essentieel in de huidige technologische ontwikkelingen. Zij hebben een aanzienlijke impact op de markt voor service providers die gebruik maken van ingehuurde beveiligingsdiensten - een markt die volgens de Yankee Group tegen 2005 meer dan $2,6 miljard zal vertegenwoordigen", zo vindt Matthew Kovar, Director of Security Solutions & Services bij de Yankee Group. "Organisaties gaan op zoek naar appliances omdat ze veel gebruiksvriendelijker zijn en ook makkelijker te beheren en te implementeren zijn dan de veeleisender multi-service beveiligingsservers." Kovar voegde er nog aan toe: "De migratie naar specifieke appliances die werden gemaakt met een bepaald doel voor ogen zal nog duidelijker worden naarmate steeds meer netwerk- en applicatieservices naar het Internet worden overgebracht."

RealSecure voor Nokia omvat een aantal belangrijke features zoals X-Press Updates en het biedt overeenstemming met Check Point OPSEC. X-Press Updates (TM), ontwikkeld door ISS' X-Force onderzoeksteam voor beveiliging, ziet erop toe dat RealSecure voor Nokia wordt ge-update met de meest recente aanvalskenmerken en programma-updates. De RealSecure Workgroup Manager gaat automatisch op zoek naar nieuwe updates en stuurt deze door naar de RealSecure Sensors. RealSecure voor Nokia ondersteunt bovendien de meest recente OPSEC-interfacespecificatie.

"Hackers worden steeds gewiekster en zij beschikken ook over nieuwe aanvalsvormen zoals Trojaanse paarden of social engineering om toegang te verwerven tot privé- netwerken," zegt Dan MacDonald, vice-president van Nokia Internet Communications. "Een verfijnd Intrusion Detection-systeem zoals RealSecure voor Nokia stelt bedrijven, hoe klein of hoe groot ook, in staat om hun netwerken doeltreffend te beveiligen tegen inbraken door concurrenten, vandalen of wie dan ook."

"Inbraken opsporen is van essentieel belang om kritieke digitale activa te kunnen beschermen," verduidelijkt Steve Gant, vice-president new ventures voor Internet Security Systems. "Onze strategische relatie met Nokia, en de daaruit voortvloeiende voortdurende verbetering van onze appliance-oplossing, stelt ons in staat om sneller nieuwe inbraakdectieoplossingen uit te brengen voor een markt die niet alleen steeds groter wordt, maar ook steeds veeleisender."

RealSecure voor Nokia, de inbraakdetectieappliance voor netwerken, is een essentiële component van Nokia's bekroonde reeks
netwerkbeveiligingsoplossingen die naadloos kunnen worden geïntegreerd in een algemene beveiligingsarchitectuur. IDS is onontbeerlijk voor een complete beveiliging, want het begint waar de firewall het laat afweten. Firewalls controleren aspecten van de datacommunicatie die verband houden met de verbinding, terwijl RealSecure de verdere informatie van de pakket-titel en -data controleert. Firewalls en inbraakdetectie vullen elkaar perfect aan - samen vormen zij de ideale combinatie voor een beveiligingsoplossing.

Beschikbaarheid
De appliance RealSecure voor Nokia is vanaf vandaag wereldwijd verkrijgbaar via de Value Added Reseller Channel partners van Nokia en ISS.

Voor overige persinformatie, illustraties of testmogelijkheden kunt u terecht bij Leads United

Nokia Internet Communications
Nokia Internet Communications, gevestigd in Mountain View, Californië, levert hoogwaardige oplossingen voor netwerkbeveiliging, Virtual Private Network en software voor het beheer van draadloze transmissie. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en de betrouwbaarheid van de netwerken van de bedrijven en de leveranciers van gebruiksklare diensten. Nokia wil het comfort van de eindgebruikers optimaliseren, door persoonlijke en betrouwbare transacties binnen de mobiele informatiemaatschappij mogelijk te maken. Voor meer informatie gaat u naar www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions.

Nokia
Nokia is de wereldleider in oplossingen voor mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, zijn innovatievermogen en zijn gebruiksvriendelijke, betrouwbare oplossingen, is het bedrijf de grootste leverancier van mobiele telefoons ter wereld geworden en een van de belangrijkste leveranciers van mobiele, vaste en IP-netwerken. Door het Internet mobiel te maken, biedt Nokia de bedrijven nieuwe mogelijkheden en verrijkt het dagelijkse leven van de gebruikers. Nokia is één van de ondernemingen met het grootste aantal aandeelhouders ter wereld. Het staat genoteerd op zes verschillende beurzen, waaronder die van New York, Londen en Parijs.

<>
Voor meer informatie:
Nokia Internet Communications Europe
Claire Backhurst
Tel +44.7788.145460


Leads United
Jacqueline Schakenraad
Tel: +32 3 466 01 88
E-mail: jacqueline@leads-united.be


Leads United
The Engine for Business Communication
Jacqueline Schakenraad
Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leads-united.com


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie