Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Voeding: knelpunt is kwalitatieve pensioenafspraken

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CNV BEDRIJVENBOND

Eindbod cao Margarine- en Spijsvetindustrie

CNV Voeding: Knelpunt is kwalitatieve pensioenafspraken

In de late uurtjes van dinsdag 17 april hebben werkgevers een eindbod op tafel gelegd voor de cao margarine- en spijsvetindustrie. De 1.500 werknemers vallend onder deze cao krijgen volgens dit eindbod een loonsverhoging van 4 procent per 1 april 2001. CNV Voeding vindt het uitermate vreemd dat er geen afspraken zijn te maken over verbetering van het pensioen, door over diverse toeslagen ook pensioen op te bouwen.

Jan Wevers, onderhandelaar voor CNV Voeding: 'Ik vind het te betreuren dat een respectabele bedrijfstak als de margarine- en spijsvetindustrie geen fatsoenlijke pensioenafspraken wil maken. Ik vind dat ook de ploegentoeslag, de persoonlijke toeslag, de eindejaarsuitkering en de vakantietoeslag in de grondslag voor het pensioen moet worden opgenomen.' Toeslagen zijn belangrijke elementen in het salaris van werknemers en als zij met pensioen gaan moeten die ook blijven meetellen. Het enige wat de werkgevers nu willen is opnieuw bestuderen of de toeslagen in de pensioenen kunnen worden opgenomen. Wevers: 'De tijd van studeren lijkt me nu voorbij, want ook bij de vorige cao-onderhandelingen kwamen werkgevers met een studie op de proppen.'
Het eindbod van werkgevers bevat wel kwalitatieve afspraken voor ouderen, scholing, en reïntegratie.

Voor nadere inlichtingen:

- Jan Wevers (vakgroepbestuurder), telefoon: 010 - 4550050 (kantoor),
06 - 51602143 (mobiel).

- Nancy Abelskamp (persvoorlichter), telefoon: 030 - 6348238 (kantoor), 06 - 22392964 (mobiel).

18 apr 01 13:40

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie