Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: district Sittard

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: 18-04-2001
Persberichten district Sittard
Woensdag, 18 april 2001

District Sittard

Geleen; er vandoor
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 05.00 uur zag de politie op de Rijksweg-centrum in Geleen een taxi staan waaruit plotseling een viertal jongeren stapten die het daarbij meteen op een lopen zetten. Bleek dat het viertal in Beek in de taxi was gestapt en in Geleen zonder voor de rit te betalen er vandoor was gerend. De politie die in de omgeving naar het viertal uitkeek, trof op de Markt een van hen, een 18-jarige inwoner van Geleen aan. Die werd dan ook meteen aangehouden op verdenking van flessentrekkerij. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Geleen; ingebroken
Afgelopen dinsdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een bedrijf aan de Lienaertsstraat in Geleen. Inbrekers zijn het afgelopen paasweekend het bedrijfspand binnengedrongen en hebben een aantal computers gestolen.
Vanmorgen werd een inbraak ontdekt in een bedrijf aan de Handelsweg in Geleen. Inbrekers zijn vanmorgenvroeg, vermoedelijk omstreeks 06.00 uur door vernieling van een ruit het bedrijfspand binnengedrongen. Het is nog niet duidelijk wat c.q. of er iets is gestolen, dat moet nog worden nagekeken. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Geleen; straatroof
Afgelopen maandagavond, omstreeks 21.45 uur vond op de Rijksweg-Noord in Geleen een tasjesroof plaats. Een 47-jarige man uit Geleen die juist een pand aldaar binnen wilde gaan werd beroofd van zijn tas met daarin enkele duik-benodigdheden (een ademautomaat en een duikkompas). De straatrovers kwamen op een bromfiets achter het slachtoffer gereden en de duopassagier griste het slachtoffer de tas uit de handen. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Stein; stripboekjes
Personeel van een boekwinkel aan het Raadhuisplein in Stein betrapte afgelopen dinsdagmorgen een winkeldief die met ruim dertig stripboeken zonder daarvoor te betalen de winkel uitliep. Het personeel liep de winkeldief achterna en wist hem te achterhalen en in de kraag te vatten. De gewaarschuwde politie heeft de stripboeken inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De winkeldief, een 43-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats die bij de politie bekend is voor eerder gepleegde winkeldiefstallen, werd overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft de winkeldiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Roosteren; oplegger gestolen
Personeel van een bedrijf aan de Jan Petersstraat in Roosteren ontdekte afgelopen dinsdagmorgen dat onbekenden het afgelopen paasweekend het bedrijfsterrein waren binnendrongen (waarbij het hekwerk werd vernield). De inbrekers hebben een ongeveer veertien meter lange oplegger, voorzien van een blauw zeil (met het opschrift) van een transportbedrijf uit Luxemburg gestolen. De oplegger was niet geladen / was leeg. Bij de politie is aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie