Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Succes kinderhelden leidt tot stijging kinderevenementen

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Amstelveen, 18 april 2001

Succes kinderhelden leidt tot stijging kinderevenementen

Mickey Mouse, Kabouter Plop en Samson en Gert zijn de helden van kinderen tot en met 12 jaar. Kinderevenementen als Kids World en Het Feest van Sinterklaas zijn voorbeelden waar deze kinderhelden centraal staan. Het succes van deze figuren bij de jonge fans zorgt voor een toename van het aantal evenementen in deze categorie.

Bovenstaande conclusies zijn afkomstig uit de ReSpons Kids Evenementen Monitor. Hierin staat een overzicht van 170 kinderevenementen gericht op kinderen tot en met 12 jaar. Nieuw op de kalender zijn onder andere twee evenementen in de Rotterdamse Ahoy': Fox Kids Planet Live en Rotterdam Kinderwereld. Ten opzichte van april 2000, bevat de editie van dit jaar 9% meer evenementen. Bovendien steeg het gemiddeld aantal bezoekers per evenement van 32.000 naar 36.000.

Uit de editie april 2001 van de Kids Evenementen Monitor blijkt verder dat het VSB Fonds al sinds 1998 aan kop staat in de lijst van meest frequente sponsors en subsidienten. Het VSB Fonds wordt in deze lijst gevolgd door het Ministerie van OC&W, de Gemeente Amsterdam (!) en Shell.

De Kids Evenementen Monitor bevat naast het kalenderoverzicht ook een overzicht van de bezoekersaantallen per evenement, een overzicht naar evenementcategorie en een vergelijking van bezoekersaantallen. Tevens bevat de Monitor een overzicht van meest voorkomende sponsors en de analyse en marktbeschouwing met betrekking tot de kinderevenementen.

De Kids Evenementen Monitor is deze week verschenen en is afkomstig van de ReSpons Evenementen Monitor. Indien u meer informatie wilt over de analysegegevens verzoek ik u contact met ons op te nemen.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:
ReSpons Evenementen Monitor
contactpersoon: Joyce Dullaart
Postbus 254
1180 AG AMSTELVEEN
Telefoon: 020 3457554 Telefax: 020 3454928
E-mail: (info@respons.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie