Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 18-04-2001
1e Persbericht 18 april 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten inbraak in vrachtautos aangehouden Op De Schakel zijn woensdagochtend rond 3.30 uur een 32-jarige Eindhovenaar en een 55-jarige Eindhovense aangehouden. Beiden worden verdacht van inbraken in vrachtautos op het Schakelplein kort daarvoor. De politie zag tijdens een surveillance een auto tussen een aantal geparkeerde vrachtautos uitrijden en gaf de bestuurder een stopteken voor een algemene controle. Een getuige gaf vervolgens aan dat in diverse vrachtwagens was ingebroken. In de auto van beide verdachten werd inbrekerswerktuig aangetroffen en in beslag genomen. Beide verdachten zijn hierop voor verder onderzoek ingesloten. Het is vooralsnog onbekend of er goederen uit de vrachtwagens zijn weggenomen.

Eindhoven: Bromfietscontrole
Op de Brahmslaan, de 1e Lieven de Keylaan en in de Boschdijktunnel zijn dinsdag tussen 13.30 en 22.00 uur 18 bromfietsers bekeurd voor het niet dragen van een helm en twee voor het negeren van een rood verkeerslicht.

Eindhoven: Verdachte onder verzet aangehouden
Op de Mathys de Layenslaan is dinsdagavond rond 22.10 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden nadat hij de politie beledigde. Tijdens een surveillance zag de politie een auto stilstaan midden op de rijbaan. Toen de politie de bestuurder vroeg waarom hij midden op de rijbaan stond deelde deze hem mede dat hij een vriend af wilde zetten. Hierop gaf de politie aan dat ze beter aan kant van de weg konden stoppen in plaats van midden op de weg. De bijrijder stapte hierop uit en beledigde de politie. Hierop werd hij aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich. Hij is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Fietsendief betrapt
Op de Piazza is dinsdagavond rond 18.50 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag dat de verdachte bezig was om een slot van een fiets door te knippen. Hierop werd hij aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Gewapende overval
Dinsdagavond rond 18.30 uur is een caissière van een winkel op de Langdonkenstraat door een onbekende man overvallen. Toen de caissière de kassalade opende drukte de dader een schroevendraaier tegen haar hoofd en eiste geld. Vervolgens griste hij het briefgeld uit de kassa en rende de winkel uit. De hoogte van de buit is nog onbekend. De dader betreft een blanke man, ongeveer 1.70 meter lang, heeft zwart krullend haar en een zwarte baard. Hij droeg dinsdagavond een leger groen petje, een dikke bruine stoffen jas en een vieze spijkerbroek.

Eindhoven: Verdachte van diefstal tas aangehouden In de Stationshal Zuid is dinsdagavond rond 22.30 uur een 27-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een plastic tas van een 30-jarige man uit Utrecht. De Utrechtenaar had de tas op het perron vergeten. Een getuige bracht de tas naar de perronopzichter. Op dat moment griste de 27-jarige verdachte de tas uit de handen van de perronopzichter en probeerde te vluchten. De verdachte kon onder hevig verzet overgedragen worden aan de politie. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De tas is weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Eindhoven: Verdachte van vernieling aangehouden Op de Begijnendreef is woensdagochtend rond 2.30 uur een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het vernielen van een spiegel van een taxi en het veroorzaken van een deuk in dit voertuig nadat de taxichauffeur weigerde de man mee te nemen.

Breugel: Diefstal uit woning
Uit een woning aan de Stakenburgstraat zijn dinsdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur sieraden en een portemonnaie met een nog onbekend geldbedrag gestolen terwijl de bewoners thuis waren. De dader is vermoedelijk binnengekomen door een niet afgesloten keukendeur.

Deurne: Aanrijding
Op het Haageind is dinsdagavond rond 23.20 uur een 19-jarige automobilist uit Deurne achter op de auto van een 55-jarige man uit Helmond gereden. De 55-jarige automobilist stond stil op het Haageind om iemand uit zijn auto te laten stoppen. De 19-jarige automobilist kon niet tijdig remmen en botste tegen het voertuig dat voor hem stilstond. Beide automobilisten zijn voor behandeling overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis.

Geldrop: Kampeerbus gestolen
Uit een parkeervak aan de Nuenenseweg is tussen dinsdagavond 22.30 uur en woensdagochtend 4.45 uur een beige Kampeerbus van het merk Volkswagen met het kenteken XK-55-ZJ gestolen.

Leende: Inbraak in woning
In een woning aan de Broekerstraat is woensdagochtend tussen 00.45 en
2.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken. Uit de woning werd een laptop, een geldbedrag van ruim 150 gulden en een bankpas weggenomen.

Leende: Auto gestolen
Vanaf de Valkenswaardseweg is dinsdag tussen 7.30 en 17.45 uur een rode Citroen, type C15D, met het kenteken VN-02-HP gestolen.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Haak is woensdagochtend rond 5.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van het pand te vernielen en nam een computer, een fax en een printer weg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie