Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Monsterboard.nl: onderzoek bezorgdheid mogelijk baanverlies

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Amsterdam, 18 april 2001

Kwart Nederlandse beroepsbevolking is bezorgd om baan vanwege stagnerende economie!

Nederland in Europa het minst bezorgd over mogelijk baanverlies

Monsterboard.nl heeft een onderzoek gehouden naar de bezorgdheid, onder bezoekers van haar site, over het mogelijk verlies van hun baan als gevolg van de stagnerende wereldeconomie. Van de 901 personen die aan het onderzoek hebben deelgenomen zegt 26,08% bezorgd te zijn over het behoud van hun baan. 30,41% geeft aan niet bezorgd te zijn en 43,51% is tamelijk zeker zijn baan te behouden. Nederland valt op in Europa doordat Nederlanders het meest zeker zijn over hun baan. Met de resultaten van het onderzoek wil Monsterboard.nl een signaal afgeven aan werkgevers om rekening te houden met de mogelijke gevoelens van haar werknemers.

De onderzoeksresultaten zijn als attachment bij dit elektronisch persbericht opgenomen.

Bezorgdheid in Nederland
Uit dit onderzoek blijkt dat één op de vier werkende Nederlanders vreest voor zijn of haar baan nu de wereldeconomie stagneert. Desalniettemin gelooft Monsterboard.nl dat in 2001 de krapte op de arbeidsmarkt zal blijven bestaan. Suzanne Ekel, managing director van Monsterboard.nl: *Dit onderzoek laat zien dat de arbeidsmarkt daadwerkelijk verschuift van werkgeverfocus naar werknemerfocus. Het resultaat van deze verschuiving is dat het gevoel van onzekerheid over een baan minder groot is doordat en wanneer werknemers actief bezig zijn met het managen van hun carrière.*

Bezorgdheid in Europa
In verhouding tot andere Europese landen is Nederland (26,8%) nog het minst bezorgd over mogelijk baanverlies als gevolg van de stagnerende wereldeconomie. In Frankrijk (39,29%), Duitsland (39,94%), Verenigd Koninkrijk (54,32%) en Italië (42,86%) is meer dan een derde van de beroepsbevolking matig tot zeer bezorgd over hun baan. In Nederland stellen ook de meeste mensen, in verhouding tot de overige landen, dat zij tamelijk zeker zijn van hun baan (43,51%).

Pan-Europees onderzoek
Het onderzoek werd gehouden van eind maart tot begin april en is onderdeel van een pan-Europees online onderzoek dat heeft plaatsgevonden in België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. In totaal hebben aan het onderzoek ruim 9.000 mensen deelgenomen.

Monsterboard.nl onderzoeken
Het online onderzoek naar de bezorgdheid over mogelijk baanverlies als gevolg van een stagnerende wereldeconomie is het tweede onderzoek dat door Monsterboard.nl werd gehouden. In november 2000 werd de tevredenheid over het salaris onder de beroepsbevolking onderzocht. Monsterboard.nl zal als Carrière Management Systeem dit soort onderzoeken in de toekomst blijven uitvoeren.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie