Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EC-gate introduceert e-marktplaats Marketplace Suite

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

EC-GATE INTRODUCEERT MARKETPLACE SUITE: KANT EN KLAAR

HANDELSPLATFORM VOOR PARTICULIERE E- MARKTPLAATSEN

"Plug and play"-oplossing markeert ontstaan nieuwe generatie e-marktplaatsen

Amsterdam, 18 april 2001 - EC-Gate, toonaangevend internationaal leverancier van B2B e-marktplaats oplossingen, lanceert vandaag haar belangrijkste e-marktplaats voor handelsactiviteiten, Marketplace Suite. Hiermee kunnen bedrijven op eenvoudige wijze een 'ready to go' online B2B marktplaats opzetten. In vergelijking met concurrerende oplossingen kunnen bedrijven via 'Marketplace Suite' eenvoudiger, sneller en tegen veel lagere kosten voorzien in specifieke zakelijke behoeften. De lancering van Marketplace Suite wordt beschouwd als voorloper van een geheel nieuwe generatie B2B e-marktplaatsoplossingen. In verschillende sectoren, zoals de bouw, retail en distributie en logistiek, is nu een sterk verbeterde informatiestroom mogelijk tussen de handelspartners binnen de vraag- en aanbodketen van een onderneming.

Bas Kuntz, CEO van EC-Gate, over het ontstaan van Marketplace Suite: 'We hebben in nauwe samenwerking met de McKinsey Group de belangrijkste klantbehoeften voor e-commerce-oplossingen vastgesteld. Dit zijn een snelle inzetbaarheid, een invulling van branche-specifieke functionaliteit, een overtuigende prijs/prestatieverhouding en vooral: flexibiliteit. Hieruit kwam het ontwerp van Marketplace Suite voort, wat een sterke verbetering is in vergelijking met e-marktplaatsoplossingen die de concurrentie momenteel aanbiedt. Wij voorzien een grote toekomst voor deze combinatie van snelle toepassing, een compleet pakket aan functionaliteit en draadloze toegang."

Marketplace Suite bestaat uit zes 'gepreconfigureerde' toepassingen:
1. Order Management - Omvat alle essentiele onderdelen in de communicatie tussen leveranciers en afnemers, betreffende het plaatsen van offertes en orders en de response hierop.

2. Product Catalog - Op elke gewenst moment kunnen raadplegen and bijhouden van product informatie en prijs afspraken.
3. Logistics - Biedt de mogelijkheid tot coordinatie met zakenrelaties: het volgen van verzendingen en bevestiging van de ontvangst van goederen.

4. Vendor Managed Inventory - Beheert de voorraad op eindlocaties en geeft real-time informatie ten behoeve van verkoopprognoses en orders.
5. Billing & Payment - Biedt handelspartners real time toegang tot gedetailleerde informatie betreffende facturen en betalingen.
6. Reporting & Intelligence - Onderlinge activiteiten van zakenrelaties worden op de voet gevolgd en gemeten. Geeft bedrijven inzicht in marktgedrag en trends.

Uit het onderzoek van McKinsey zijn de volgende belangrijke eisen naar voren gekomen:


* Branchegerichtheid: Marktplaats oplossingen moeten voldoen aan de specifieke behoeften van klanten in de bedrijfstak waarop een onderneming zich richt.

* Focus op eindgebruikers: De interface van de gebruiker moet eenvoudig kunnen worden aangepast. ' Look and feel' moet overeenstemmen met de huidige presentatie van het bedrijf (zoals website).
* Integratie met bedrijfssystemen: Marktplaats oplossingen moeten naadloos kunnen integreren met interne bedrijfssystemen.
* Uitwisselbaar met andere B2B marktplaatsen: Extern handelsverkeer kan via andere marktplaatsen het platform betreden.

* Hybride toegang (vaste en draadloze): Teneinde deelnemers op elk moment en elke plaats toegang tot functionaliteit te verschaffen.

Over EC-Gate
Sinds 1997 bouwt en onderhoudt EC-Gate B2B marktplaatsen voor afzonderlijke bedrijven en gehele bedrijfstakken. EC-Gate heeft twee hoofdkantoren (in Nederland en Canada) en biedt een uitgebreid scala aan wereldwijde, opschaalbare diensten via een gebruikersvriendelijke internet-interface. De oplossingen van EC-Gate zijn gebaseerd op betrouwbare, gepreconfigureerde onderdelen, zodat de klanten er direct mee uit de voeten kunnen. EC-Gate wordt beschouwd als toonaangevend op het gebied van draadloze technologie en biedt oplossingen die - altijd en overal - een naadloze vaste en draadloze toegang bieden.

Zie voor meer informatie www.ec-gate.com.

Meer informatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie