Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KNSB last Nationaal Skate Event af op TT Circuit Assen

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNSB

KNSB last Nationaal Skate Event af op TT Circuit Assen

Amersfoort, 18 april 2001

De KNSB heeft besloten om het tweede Nationale Skate Event dat op 2 mei aanstaande op het TT Circuit van Assen zou worden gehouden, niet door te laten gaan. Dit met het oog op het verminderen van het risico van verdere verspreiding van het MKZ virus. De KNSB komt tot dit besluit na advies te hebben ingewonnen bij het Ministerie van LNV, de provincie Drenthe, NOC*NSF en collega sportbonden en in goed overleg met sponsor Oki en het TT Circuit.

Het zou de tweede maal zijn dat de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) op het TT Circuit Assen het Nationale Skate Event zou organiseren. De eerste editie werd door zo'n 4.000 actieve skaters bezocht. Dit jaar mikte de organisatie op het dubbele aantal mensen die deel konden nemen aan de toertocht op het circuit of een bezoek brengen aan de Skate- en Buitensportbeurs en de diverse andere activiteiten. Omdat een dergelijk aantal mensen veel extra verplaatsingen in met name het landelijk gebied oplevert, zou dit risico's met zich mee kunnen brengen op verdere en onnodige verspreiding van het MKZ virus. Dit risico wil de KNSB, mede uit respect voor de situatie waarin de boeren en de agrarische bedrijven zich wegens de MKZ-crisis in bevinden, niet vergroten. De KNSB voelt zich sterk met deze boeren en bedrijven verbonden omdat veel van haar leden en sponsors in de agrarische sector werkzaam zijn.

De KNSB bekijkt op dit moment of er goede alternatieven zijn om het Nationale Skate Event te verplaatsen naar het najaar of om enkele onderdelen zoals die geplande uitreiking van de Ard Schenk Award voor de schaatser van het jaar, in een beperkte vorm en op een ander locatie toch door te laten gaan. Het verplaatsen van het evenement is onzeker omdat het op dit moment nog zeer onduidelijk is hoe lang de dreiging van MKZ blijft aanhouden.

copyright KNSB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie