Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eicon Diva ADSL USB modem maakt ADSL over ISDN mogelijk

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Eicon Diva ADSL USB modem maakt ADSL over ISDN mogelijk

Snelle en eenvoudige installatie via plug-and-play

Den Haag, 18 april 2001 - Eicon Networks demonstreert op de The Internetworking Event (Parkhal, stand 08.803) de mogelijkheden voor 'ADSL over ISDN' (Annex B) van haar Diva ADSL USB-modem. Hiermee biedt Eicon service providers een voordelige oplossing voor het uitrollen van breedband Internet-toegang bij consumenten, over bestaande ISDN-telefoonlijnen. Een andere versie van hetzelfde modem ondersteunt reeds ADSL over analoge telefoonlijnen. Met dit product is Eicon voorbereid op de realisatie van flexibele ADSL-verbindingen op het moment dat de telecommunicatieleveranciers deze kunnen leveren.

Eicon's nieuwe modem wordt via de PC van stroom voorzien en het biedt over grote afstanden - maximaal 6,5 km - connectiviteit over koperen verbindingen. Dit betekent dat ook verder van de centrale gesitueerde klanten nu gebruik kunnen maken van snelle Internet-toegang via ADSL.

De interface van het Diva ADSL USB modem voorziet in eenvoudige plug-and-play installatie via de meegeleverde USB-kabel. Het is niet nodig om een netwerkadapter te installeren in de PC van de klant, hetgeen de installatie bij de eindgebruiker gemakkelijker maakt en service providers helpt de kosten voor het uitrollen van ADSL te verminderen.

"De ondersteuning van Annex B is cruciaal voor de uitrol van ADSL-diensten in Europa, met name in de Benelux, Duitsland en Scandinavië, waar ADSL-over-ISDN gebruikt zal worden voor het aanbieden van breedband-Internetdiensten," zegt John Porter, Senior Marketing Manager Eicon Europa.

Gebruiksgemak
De Diva ADSL USB is compatibel met Windows 98, Windows 98SE, Windows ME en Windows 2000, met plug-and-play installatie en gebruiksvriendelijke setup-'wizards'. Voor service providers is maatwerk-configuratie mogelijk. Een modem-controleprogramma in de system tray van Windows geeft informatie over de status en de snelheid van de verbinding.

Technische kenmerken
De Diva ADSL USB beschikt over een USB-aansluiting en een ADSL-aansluiting, en wordt geleverd met USB- en ADSL-kabels. Het modem is compatibel met bekende PPPoE-client software. Een paneel met 3 LEDs geeft de status van de lijn, het modem en de datastroom aan.

De Diva ADSL USB is verder compatibel met zowel de SAFEPIPE Virtual Private Networking-oplossingen van Eicon Networks als met Microsoft VPN-clients, voor snelle, veilige en gecodeerde toegang tot bestanden en e-mail via Internet.

Meer informatie over het Diva ADSL USB-modem is te vinden op www.eicon.com/adsl/products/.

Beeldmateriaal is op aanvraag beschikbaar bij MCS

Eicon Networks
Eicon Networks is wereldwijd leverancier van producten voor veilige Internet-connectiviteit. Tot het portfolio van het bedrijf behoren een volledige reeks producten voor het koppelen van PC's en servers aan Internet en bedrijfsnetwerken, beveiligde communicatie gateways, media gateways voor Voice-over-IP en unified messaging. Eicon distribueert, verkoopt en ondersteunt haar producten in meer dan tachtig landen, via een netwerk van verkooppartners, telecommunicatiebedrijven, Internet service providers (ISP's), en original equipment manufacturers (OEM's). Meer informatie over Eicon Networks is te vinden op www.eicon.com. Eicon is een business unit van i-data international a-s. Meer informatie over i-data international a-s is te vinden op www.i-datac.com.

Voor meer informatie:
Eicon Networks, Gerthild van Kampen, Marketing Manager Benelux, tel: 070 3538212, email: (gerthild.van.kampen@eicon.com), of Robert de Moll, Monogram Communication Strategies (MCS) BV, tel: 023 5628208, email: (robertdm@monogram.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie