Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste Informatiebeveiliging Award een feit

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

18 april 2001Eerste Informatiebeveiliging Award een feit

Tijdens het derde IT Security Management congres op 10 & 11 april in Figi te Zeist hebben de organiserende partijen GvIB, ISACA, ITSMF, NGN, NGI, NOREA, Platform Informatiebeveiliging en VBN een intentieverklaring ondertekend ter oprichting en instandhouding van een informatiebeveiliging award. Deze award zal de naam dragen van de in het najaar van 2000 overleden Joop Bautz. De eerste Joop Bautz Award zal volgend voorjaar tijdens het vierde informatiebeveiliging congres worden uitgereikt.

De Joop Bautz Award zal, in de geest van zijn handelen, als doelstelling hebben het stimuleren van individuen en organisaties om een belangrijke bijdrage te leveren aan het werkveld informatiebeveiliging . Als eerbetoon aan Joop Bautz stond Martin Kersten, voorzitter van het GvIB en sprekend namens alle ondersteunende partijen, tijdens het congres stil bij de grote betekenis die Joop voor het vakgebied van informatiebeveiliging heeft gehad. Joop Bautz streefde reeds in de 70 er jaren, als pionier op het vakgebied, professionalisering ervan na. Talrijke publicaties van zijn hand, alsmede diverse bestuurlijke functies, gaven vorm en inhoud aan dit pionierschap. Eén van de sterke krachten van Joop Bautz was het enthousiasmeren en bijeenbrengen van mensen en organisaties om te komen tot gezamenlijke activiteiten en initiatieven op het gebied van informatiebeveiliging in Nederland.

Vanaf 1 september zullen individuen en organisaties die actief zijn binnen het informatiebeveiliging werkveld worden opgeroepen zich in te schrijven voor deze award. De award zal bestaan uit een blijvend aandenken alsmede een nader te bepalen geldbedrag.

Voor nadere inlichtingen omtrent dit initiatief kunt u contact opnemen met de voorzitter van het GvIB: Martin Kersten op nummer 070 3426163. , Of anders: secretariaat Genootschap voor Informatiebeveiliging, Postbus 3084, 4700 GB Roosendaal, (email: administratie@gvib.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie