Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verenigingsnieuws Ootmarsum, gemeente Weerselo

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Weerselo
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Weerselo

VERENIGINGSNIEUWS UIT OOTMARSUM

Het gemeentebestuur draagt en aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze rubriek

Het verenigingsnieuws kan worden aangeleverd tot uiterlijk woensdag via Postbus 11, t.a.v. A.Brummelhuis,7590 AA DENEKAMP, maar de voorkeur is via onderstaand e-mailadres tot uiterlijk donderdag 9.00 uur, zodat u ervan verzekerd kunt zijn dat het de week daarop volgend gepubliceerd wordt.
E-mail: (abrummelhuis@wrs.ootmarsum.nl).
(tekst aanleveren onder Times New Roman, puntgrootte 11).

Boek Heemkunde Ootmarsum
Erve ten Modenkotte: De herdruk van het boek van Egidius Wientjes "Erve ten Modenkotte" is gereed en zal op 28 april gepresenteerd worden in het Molenhuisje. De heemkunde Ootmarsum hoopt met deze uitgave een stukje streekcultuur te behouden voor het nageslacht. Oude gebruiken, sagen en oude rechtspraak van het Twentse platteland worden door Wientjes in romanvorm beschreven. Agelo en Ootmarsum zijn de locaties waar zich alles afspeelt en dat zal toch veel mensen aanspreken! Reeds velen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot voorinschrijving op het boek voor de prijs van fl. 25,- . Dit is nog mogelijk tot de presentatie op 28 april. Daarna gaat het boek, dat in een harde kaft gebonden is en 150 bladzijdes telt, fl. 29,50 kosten. Voorinschrijving bij Ria Eertman, Odemarusstraat 3, Ootmarsum; tel 292200.
Degenen die het boek besteld hebben kunnen dit afhalen in het Molenhuisje, waar ze dan tevens kunnen genieten van een kleine tentoonstelling over de schrijver Egidius Wientjes. Van 28 april tot en met 4 mei elke middag van 13.30 uur tot 16.30 uur zijn wij aanwezig in het Molenhuisje, Smithuisstraat 2, Ootmarsum. Uiteraard zijn alle belangstellenden van harte welkom.
Fietstocht Heemkunde.
In de Heemsproak van februari werd in de Jaaragenda vermeld, dat er op 6 mei een fietstocht zou plaats vinden: de Commanderieroute. Een prachtige fietstocht van circa 30 km langs historische boerderijen en landerijen die vroeger tot de Commanderie behoorden. De route werd ontworpen door Clemens Klaas en al door veel toeristen gefietst. Het leek ons een leuk idee dit ook eens met leden en donateurs van de heemkunde te doen. Helaas… de route voert door Agelo, Reutum, Vasse, Nutter en het Springendal en in verband met de mond- en klauwzeer epidemie leek het ons verstandig de fietstocht tot nadere datum uit te stellen.

OUDERENSOOS
Donderdag 26 april
Gezellige Bingomiddag met natuurlijk leuke prijsjes

ZWEMBAD "DE KUIPERBERG" OPEN
De Stichting Zwembad Ootmarsum, maakt kenbaar dat het zwembad zal worden opengesteld voor het publiek op dinsdag 1 mei a.s.

Voorverkoop abonnementen
De voorverkoop van de abonnementen vindt plaats in de hal van het stadhuis te Ootmarsum op
vrijdag 20 april van 16.00 uur tot 19.00 uur en op zaterdag 21 april van 10.00 uur tot 14.00 uur
Daarna kunnen geen abonnementen meer worden gekocht tegen voorverkoopprijzen.
Vanaf 1 mei betaalt u de seizoensprijzen!
Voor de overige informatie verwijzen wij u naar de vorige informatiepagina in vizier op NO Twente d.d. 11 april 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie