Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aandacht voor startende ondernemers in Emmen

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Startende ondernemers en uitkering, 18 april 2001

Meer aandacht voor startende ondernemers vanuit de uitkering

De algemene bijstandswet gaat meer tijd en inzet besteden aan mensen met een uitkering die een eigen bedrijf willen starten. Dit is een gevolg van wijzigingen in de Algemene bijstandswet en het Besluit bijstandverlening zelfstandigen per 1 april 2000. De gemeente wil dit per 1 mei 2001 invoeren.

Iemand met een uitkering krijgt meer mogelijkheden om een eigen bedrijf te starten. Tijdens de voorbereidingsperiode is er maximaal een jaar de tijd voor orientatie met behoud van uitkering, eventuele kosten die hiervoor gemaakt worden tot 5.000,- vergoed. Dit kan zijn voor bijvoorbeeld kosten van marktonderzoek of de aanschaf van een computer. Na de start worden kosten tot maximaal 3.000,- vergoed, inkomensaanvulling kan tot maximaal 36 maanden en er wordt krediet verleend tot maximaal 60.000,- Natuurlijk moeten de plannen wel reëel zijn. Er is begeleiding van twee kanten. Een medewerker van de Sociale Dienst zorgt voor de uitvoering van de regels. Gedurende het eerste jaar is er ook begeleiding door een extern bureau. Dan wordt er aandacht besteedt aan motivatie, ondernemerskwaliteiten en vakkennis van de nieuwe ondernemers.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie