Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wessanen verkoopt Amerikaanse zuivelbedrijven

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Bron: Wessanen NV
Zoek soortgelijke berichten
Wessanen NV

Ter informatie ontvangt u onderstaand de tekst van een persbericht, dat zojuist is gepubliceerd.
Met vriendelijke groet,
Corporate Communications
Koninklijke Wessanen nv

Amstelveen, 19 april 2001
(08.00 uur)

Wessanen verkoopt Amerikaanse zuivelbedrijven, verkoopproces Leerdammer Company stopgezet

In navolging op eerder uitgesproken voornemens met betrekking tot de desinvestering van haar zuivelactiviteiten deelt de Concerndirectie van Koninklijke Wessanen nv het volgende mee:
Amerikaanse zuivelbedrijven worden voor USD 400 miljoen verkocht aan National Dairy Holdings L.P.
Ongunstig investeringsklimaat in de Europese zuivelindustrie als gevolg van mond- en klauwzeer leidt tot stopzetten verkoopproces Leerdammer Company

Marigold Foods en Crowley Foods worden voor USD 400 miljoen verkocht aan National Dairy Holdings L.P.
De Concerndirectie van Koninklijke Wessanen nv deelt mee dat zij een definitieve overeenkomst heeft bereikt met National Dairy Holdings L.P., Dallas, Texas, Verenigde Staten, om haar Amerikaanse zuivelactiviteiten te verkopen tegen een prijs van USD 400 miljoen, afhankelijk van eventuele aanpassingen bij de finale overdracht. Crowley Foods Inc., Binghamton, New York, en Marigold Foods Inc., Minneapolis, Minnesota, zijn marktleider in hun regio, respectievelijk in het Noordwesten en Midwesten van de Verenigde Staten.

De gecombineerde jaaromzet van Marigold Foods en Crowley Foods bedroeg in 2000 circa USD 1 miljard.
Zowel de Concerndirectie van Wessanen als van National Dairy Holdings hebben hun goedkeuring verleend aan de transactie, die onderhavig is aan de gebruikelijke voorwaarden, inclusief toestemming van de betreffende autoriteiten.

De desinvestering van Crowley Foods en Marigold Foods is een belangrijke volgende stap voor Wessanen in de voortgaande strategische focus op haar kernactiviteiten op het gebied van natuurlijke en gezonde voeding en specialiteiten. De opbrengst zal worden gebruikt voor verdere expansie in deze groeimarkt volgend op de recente acquisities, zoals Distriborg, BOAS, Zonnatura, Food for Health en de deelneming in Natudis.

National Dairy Holdings is een strategisch samenwerkingsverband van toonaangevende investeerders in de Amerikaanse zuivelindustrie en Dairy Farmers of America, Inc., de grootste zuivelco
öperatie in de Verenigde Staten.
Crowley Foods en Marigold Foods worden door deze acquisitie de hoeksteen van een vooraanstaand zuivelconcern waarin zij hun excellente bedrijfsvoering en marktleiderschap kunnen voortzetten.
Onder aanname van de tijdige ontvangst van de toestemming van de betreffende autoriteiten wordt de afronding van de transactie in het tweede kwartaal verwacht.

Verkoopproces Leerdammer Company stopgezet
Gezien het ongunstige investeringsklimaat in de Europese zuivelindustrie als gevolg van mond- en klauwzeer (MKZ) hebben wij besloten het verkoopproces van Leerdammer Company stop te zetten.
Omdat de omzet van Leerdammer Company in het eerste kwartaal van 2001 in lijn is met de verwachte groei en de effecten van MKZ op het bedrijfsresultaat tot op heden zeer beperkt zijn gebleven, zijn wij van oordeel dat het verkoopproces onnodig beinvloed wordt door het ongunstige investeringsklimaat. Het stopzetten van het verkoopproces van Leerdammer Company betekent geen verandering van de concernstrategie.
De succesvol ingezette groeistrategie van Leerdammer zal worden voortgezet en vanuit Wessanen krachtig worden ondersteund.

Vooruitzichten
De tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers uitgesproken verwachting voor 2001 blijft gehandhaafd. Deze luidt: een stijging van tenminste 15% van het bedrijfsresultaat van de huidige activiteiten (exclusief de zuivelactiviteiten). De winst per aandeel uit gewone bedrijfsuitoefening voor afschrijving van goodwill zal naar verwachting tenminste gelijk zijn aan de winst per aandeel over 2000. Zoals reeds aangekondigd wordt hierbij rekening gehouden met ons voornemen tot mogelijke inkoop van eigen aandelen.

De voor het halfjaar gedane uitspraak van een groei van de nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening van 3 tot 5% vergeleken met 2000 wordt door de bovenstaande ontwikkelingen bij de zuivelactiviteiten niet beïnvloed.

De boekwinst in verband met de verkoop van de Amerikaanse zuivelactiviteiten zal worden bekendgemaakt na de afronding van de verkoop.

Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie