Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rijnwaarden knapt dorpscentrum Aerdt op

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rijnwaarden

Rijnwaarden knapt dorpscentrum Aerdt op

Het gebied omsloten door Groenestraat, Schoolstraat en Loostraat vormt mede door de daaromheen de afgelopen decennia gerealiseerde nieuwbouw het hart van het dorpje Aerdt met voorzieningen als de basisschool, dorpshuis en speeltuin.
De openbare ruimte heeft door de verscheidenheid van toegepast verhardingsmateriaal, ontbreken van eenduidige straatverlichting en straatmeubilair en onvoldoende afgestemde groenvoorzieningen niet de uitstraling van een dorpscentrum.
Het gemeentebestuur heeft daarom een plan ontwikkeld voor herinrichting van dit gebied, dat tegelijk moet inspelen op het plan van het dorpshuis om dit gebouw te vergroten en de entree te verplaatsen.
De nieuwe vormgeving van het dorpscentrum komt er in grote lijnen als volgt uit te zien:

- de asfaltverharding wordt vervangen door bijna allemaal gebakken klinkerverharding

- de straatverlichting krijgt een nostalgische uitstraling
- de groenvoorziening wordt gerenoveerd

- de doorgaande functie wordt aan de Groenestraat ontnomen en de daaraan gelegen parkeerplaats wordt vergroot met als bijkomend voordeel dat daardoor de opstelling van de kermisvermakelijkheden voor de jaarlijkse kermis worden vergemakkelijkt
- tenslotte is er een ontmoetingsplek met een voorziening voor een jeu de
boulle-baan of iets dergelijks

De kosten van het plan bedragen f 750.000,--.

Tijdens een informatieavond op 11 april jl. is het plan aan de inwoners gepresenteerd en is het met veel enthousiasme ontvangen. De gemeenteraad spreekt zich op 15 mei 2001 uit over dit plan. De raadscommissie vergadert daarover op dinsdag 24 april a.s.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie