Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkoop nieuw album Asterix 'Latraviata' groot succes

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Bron: Audax
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron
P E R S B E R I C H T

Gilze, 18 april 2001

VERKOOP NIEUWE ALBUM ASTERIX
'LATRAVIATA' GROOT SUCCES!

De verkoop van het 31e album van Asterix is nu al een groot succes. Nog nooit werden er in zo'n korte tijd zoveel exemplaren van de beroemde strip verkocht. De teller staat na 3 weken verkoop al op ruim 400.000 stuks.

De importeur en distributeur van Asterix in Nederland is Van Ditmar, onderdeel van het uitgeversconcern Audax. Bij Van Ditmar is iedereen blij verrast door de enorme verkoop van het album. Uiteraard was alles tot in de puntjes voorbereid en is er niets aan het toeval overgelaten. "Maar", zegt Van Ditmar directeur Erik Klijnsmit , "dat het zo hard zou gaan hadden zelfs wij niet verwacht. Blijkbaar zijn Asterix en zijn vriend Obelix nog altijd zeer populair"

De nieuwe Asterix is in Nederland op 14 maart jl. in de verkoop gegaan. In vrijwel elke kiosk, boekhandel, sigarenwinkel, tankstation en supermarkt is een kartonnen display afgeleverd met minimaal 20 exemplaren tot palletdisplays met 1500 stuks. Reeds na enkele dagen was er al een groot aantal winkels dat belde om extra exemplaren bij te bestellen.

Veel stripspeciaalzaken zijn geheel in de sfeer van Asterix gebracht. Asterix wordt door vrijwel iedereen in de branche gezien als de echte topper onder de strips. Het feit dat de nieuwe albums slechts spaarzaam verschijnen (het vorige album dateerde van 1996) draagt zeker bij aan de kooplust van de consument. Verder kan elk album de laatste zijn gezien de 73-jarige leeftijd van de tekenaar/auteur Uderzo. "Ook de brede media-aandacht voor deze editie van Asterix heeft zeker meegeholpen", aldus marketingmanager Marieke Niezen. "We verwachten dat er ook de komende weken en jaren (Asterix zal nog jarenlang doorverkopen!) nog een groot aantal exemplaren over de toonbank gaat."

(einde persbericht)

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie