Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 19-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 19 april 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: onbekende man aangehouden
In een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen heeft de politie woensdagnacht een nog onbekende man aangehouden. De man kwam het café binnen en hing een jas aan de kapstok, terwijl hij zelf ook een jas aan had, die hij aanhield. Korte tijd later meldde een 20-jarige bezoekster van een naastgelegen café aan beveiligingspersoneel dat zij haar jas kwijt was. Het bleek te gaan om de jas die door de man aan de kapstok was gehangen. Een medewerker van de horecagelegenheid waar de jas aan de kapstok hing waarschuwde de politie. Politiemensen spraken de verdachte aan maar die bleek niet de Nederlandse nationaliteit te hebben. Hij sprak geen Nederlands en ook geen taal waarin met de man kon worden gesproken. De man was niet in het bezit van verblijfs- of identiteitspapieren. Hij is meegenomen naar het politiebureau en overgedragen aan de vreemdelingendienst. De man is ingesloten voor verhoor en onderzoek naar zijn identiteit en nationaliteit. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal. De jas is teruggegeven aan de eigenaresse.

Groningen: veroorzaker ongeval rijdt door
Een 24-jarige eigenaresse van een aan de Veemarktstraat in Groningen geparkeerde auto werd woensdagnacht gewekt door het alarm van haar wagen. Toen ze ging kijken bleek haar auto zwaar beschadigd te zijn door een aanrijding. Een getuige wist de inmiddels gewaarschuwde politie te melden dat de veroorzaker van het ongeval, de bestuurder van een bedrijfsauto, na het ongeval was weggereden in de richting van de Meeuwerderweg. Politiemensen troffen de auto aan op de Palmslag. Na een kort onderzoek kon de bestuurder van de bestelauto in zijn woning in de buurt van Palmslag worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man is meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse 1.5 promille alcohol werd gemeten. Na verhoor is de man heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. De zwaar beschadigde geparkeerde auto is door een bergingsbedrijf afgesleept.

Groningen: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de kruising van de Winschoterweg, de Rigaweg en de Houghoudtstraat in Groningen zijn woensdagavond vijf mensen gewond geraakt. Het ongeval ontstond toen een 70-jarige automobilist uit Groningen vanaf de Hooghoudtstraat de kruising opreed. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een 26-jarige automobilist uit Haren die met zijn auto over de Rigaweg naderde. Op de kruising ontstond een botsing waarna de auto van de Groninger tegen een verkeerspaal tot stilstand kwam. De 70-jarige bestuurder en zijn 37-jarige passagiere, ook uit Groningen raakten in de auto bekneld en moesten met behulp van de brandweer uit de wagen worden gehaald. Ze zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De inzittenden van de auto uit Haren, naast de bestuurder zijn 30-jarige vrouw en zijn zoon van 10 zijn eveneens voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Het letsel van alle vijf de gewonden is onbekend. Niemand raakte echter zwaar gewond. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: gewonde bij brand
Een 17-jarige man uit Groningen is woensdagavond gewond geraakt bij een brand in de keuken van zijn ouderlijke woning aan de Jaltadaheerd in Groningen. De jongen had een pan met vet op het vuur gezet en was die even vergeten. Toen hij na enige tijd poolshoogte ging nemen bleek dat het vet vlam had gevat. In een poging de brandende pan naar buiten te dragen brak een handvat van de pan af. Daardoor kreeg het slachtoffer een groot deel van de olie over zich heen. Hij liep ernstige brandwonden op aan armen, benen en gelaat en is overgebracht naar het brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis. De brandweer bluste het brandje. De keuken liep zware rookschade op. De toestand van het slachtoffer is redelijk.

Groningen: voetballertjes op de vuist
Twee 14-jarige voetballertjes uit Groningen raakten woensdagavond slaags met elkaar in de kleedkamer van een voetbalclub aan de Iepenlaan in Groningen. Na een training kregen beide jongens ruzie die onder de douche uitmondde in een handgemeen. Er werd over en weer geslagen waarbij één van beide kinderen het bewustzijn verloor. De jongen moest naar een ziekenhuis worden gebracht. De andere knaap is door de gewaarschuwde politie aangehouden en naar het bureau gebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling. Hij wordt aangemeld bij het HALT-bureau. De jongen is na verhoor aan zijn ouders overgedragen. De gewonde jongen kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. Hij liep hoofdletsel op.

Groningen: motorrijder gewond
Op de Europaweg in Groningen is woensdagmiddag een 30-jarige motorrijder uit Winschoten gewond geraakt. Door onbekende oorzaak blokkeerde het achterwiel de motor van de man plotseling. Hij kwam daardoor te vallen en moest naar een ziekenhuis worden gebracht. Het letsel is onbekend. De motorfiets is door een berger afgevoerd.

Groningen: dronken man aangehouden
Woensdagavond heeft de politie op de Vismarkt in Groningen een 22-jarige man uit Wildervank aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat de man in de Brugstraat ruzie had met een groep van vijf andere mensen. De Wildervankster daagde de anderen meerdere malen uit waarbij hij een spuitbus op zijn rug gereed hield. Toen de politie de man aansprak ging hij er vandoor maar kon korte tijd later op de Vismarkt worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd naar het politiebureau gebracht. Hij bleek niet meer in het bezit te zijn van de spuitbus. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor baldadigheid en openbare dronkenschap. Ook krijgt hij bekeuringen omdat hij bij voortduring politiemensen bedreigde en uitschold. Omdat bij het politie onderzoek bleek dat de man na verlof niet was teruggekeerd in de gevangenis in Leeuwarden is hij ingesloten. Hij wordt teruggebracht naar Leeuwarden.

Groningen: auto in brand
Op de Beneluxweg in Groningen raakte woensdagmiddag de auto van een 27-jarige man uit Groningen door nog onbekende oorzaak in brand. Een passerende vrachtwagenchauffeur wist de brand met een tweetal poederblussers uit zijn vrachtwagen te blussen. De brandweer kwam ter plaatse maar hoefde niet in actie te komen. De door brand beschadigde auto is door een berger weggesleept.

Hoogezand: alcomobilist rijdt door
Een 67-jarige automobilist uit Hoogezand is woensdagmiddag in zijn woonplaats aangehouden, nadat hij tot twee keer toe lichte schade had veroorzaakt aan andere autos en bovendien bij het eerste geval gewoon doorreed. Hij bleek ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De eerste keer reed hij op de Vondelstraat de spiegel van een geparkeerde auto eraf. De tweede schade werd veroorzaakt bij het inparkeren op de Heijermanshof. De politie trof de man daar in de buurt waarbij bleek dat hij alcohol had gedronken. De politie maakt proces-verbaal op.

Vlagtwedde: flinke schade bij botsing
Bij een botsing op de Weenderstraat in Vlagtwedde, liepen woensdagmiddag drie personenautos flinke schade op. Een 51-jarige automobilist uit Veendam reed vanuit parkeerstand plotseling weg, waardoor een achteropkomende automobilist ((73) uit Winschoten schrok en naar links stuurde. Bovendien remde hij af, waardoor de auto doorschoot naar de linker weghelft en vervolgens in botsing kwam met een tegenligger, een 27-jarige automobilist uit Sellingen. Deze botste vervolgens weer op een tegenligger van hem, een eveneens uit Sellingen afkomstige automobilist (49). De drie autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Winsum: gestoorde man aangehouden
Een 34-jarige inwoner van Winsum is woensdag in zijn woning aangehouden, nadat hij diverse ramen en zijn huisraad had vernield. De politie werd gewaarschuwd door de buren die zich ernstig zorgen maakte over de woedeaanval die de man had. Toen de politie bij de man in huis kwam was hij nauwelijks aanspreekbaar. Hij is ter bescherming van hemzelf en van anderen meegenomen naar het politiebureau waar hij is vastgezet. In overleg met justitie zal worden bekeken in hoeverre er gepaste maatregelen kunnen worden getroffen om een dergelijk incident in de toekomst te voorkomen.

Ten Post: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg in ten Post zijn woensdag 251 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 58 te hard. Ter plaats was maximaal 80 toegestaan

Groningen: overlastveroorzakers aangehouden
Een 26 en een 42-jarige Stadjer zijn woensdagmorgen op de Johan Willem Frisostraat aangehouden in verband met het veroorzaken van overlast. Beiden hadden kort daarvoor problemen veroorzaakt in een woning waar ze vervolgens werden uitgezet. Op straat begonnen ze te tieren en te vloeken. Ze bleken beiden zwaar onder invloed van alcohol en waren bij de komst van de politie niet voor rede vatbaar. Ze zijn ter ontnuchtering ingesloten.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie