Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 19-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 19 april 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: onbekende man aangehouden
In een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen heeft de politie woensdagnacht een nog onbekende man aangehouden. De man kwam het café binnen en hing een jas aan de kapstok, terwijl hij zelf ook een jas aan had, die hij aanhield. Korte tijd later meldde een 20-jarige bezoekster van een naastgelegen café aan beveiligingspersoneel dat zij haar jas kwijt was. Het bleek te gaan om de jas die door de man aan de kapstok was gehangen. Een medewerker van de horecagelegenheid waar de jas aan de kapstok hing waarschuwde de politie. Politiemensen spraken de verdachte aan maar die bleek niet de Nederlandse nationaliteit te hebben. Hij sprak geen Nederlands en ook geen taal waarin met de man kon worden gesproken. De man was niet in het bezit van verblijfs- of identiteitspapieren. Hij is meegenomen naar het politiebureau en overgedragen aan de vreemdelingendienst. De man is ingesloten voor verhoor en onderzoek naar zijn identiteit en nationaliteit. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal. De jas is teruggegeven aan de eigenaresse.

Groningen: veroorzaker ongeval rijdt door
Een 24-jarige eigenaresse van een aan de Veemarktstraat in Groningen geparkeerde auto werd woensdagnacht gewekt door het alarm van haar wagen. Toen ze ging kijken bleek haar auto zwaar beschadigd te zijn door een aanrijding. Een getuige wist de inmiddels gewaarschuwde politie te melden dat de veroorzaker van het ongeval, de bestuurder van een bedrijfsauto, na het ongeval was weggereden in de richting van de Meeuwerderweg. Politiemensen troffen de auto aan op de Palmslag. Na een kort onderzoek kon de bestuurder van de bestelauto in zijn woning in de buurt van Palmslag worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man is meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse 1.5 promille alcohol werd gemeten. Na verhoor is de man heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. De zwaar beschadigde geparkeerde auto is door een bergingsbedrijf afgesleept.

Groningen: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de kruising van de Winschoterweg, de Rigaweg en de Houghoudtstraat in Groningen zijn woensdagavond vijf mensen gewond geraakt. Het ongeval ontstond toen een 70-jarige automobilist uit Groningen vanaf de Hooghoudtstraat de kruising opreed. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een 26-jarige automobilist uit Haren die met zijn auto over de Rigaweg naderde. Op de kruising ontstond een botsing waarna de auto van de Groninger tegen een verkeerspaal tot stilstand kwam. De 70-jarige bestuurder en zijn 37-jarige passagiere, ook uit Groningen raakten in de auto bekneld en moesten met behulp van de brandweer uit de wagen worden gehaald. Ze zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De inzittenden van de auto uit Haren, naast de bestuurder zijn 30-jarige vrouw en zijn zoon van 10 zijn eveneens voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Het letsel van alle vijf de gewonden is onbekend. Niemand raakte echter zwaar gewond. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: gewonde bij brand
Een 17-jarige man uit Groningen is woensdagavond gewond geraakt bij een brand in de keuken van zijn ouderlijke woning aan de Jaltadaheerd in Groningen. De jongen had een pan met vet op het vuur gezet en was die even vergeten. Toen hij na enige tijd poolshoogte ging nemen bleek dat het vet vlam had gevat. In een poging de brandende pan naar buiten te dragen brak een handvat van de pan af. Daardoor kreeg het slachtoffer een groot deel van de olie over zich heen. Hij liep ernstige brandwonden op aan armen, benen en gelaat en is overgebracht naar het brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis. De brandweer bluste het brandje. De keuken liep zware rookschade op. De toestand van het slachtoffer is redelijk.

Groningen: voetballertjes op de vuist
Twee 14-jarige voetballertjes uit Groningen raakten woensdagavond slaags met elkaar in de kleedkamer van een voetbalclub aan de Iepenlaan in Groningen. Na een training kregen beide jongens ruzie die onder de douche uitmondde in een handgemeen. Er werd over en weer geslagen waarbij één van beide kinderen het bewustzijn verloor. De jongen moest naar een ziekenhuis worden gebracht. De andere knaap is door de gewaarschuwde politie aangehouden en naar het bureau gebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling. Hij wordt aangemeld bij het HALT-bureau. De jongen is na verhoor aan zijn ouders overgedragen. De gewonde jongen kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. Hij liep hoofdletsel op.

Groningen: motorrijder gewond
Op de Europaweg in Groningen is woensdagmiddag een 30-jarige motorrijder uit Winschoten gewond geraakt. Door onbekende oorzaak blokkeerde het achterwiel de motor van de man plotseling. Hij kwam daardoor te vallen en moest naar een ziekenhuis worden gebracht. Het letsel is onbekend. De motorfiets is door een berger afgevoerd.

Groningen: dronken man aangehouden
Woensdagavond heeft de politie op de Vismarkt in Groningen een 22-jarige man uit Wildervank aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat de man in de Brugstraat ruzie had met een groep van vijf andere mensen. De Wildervankster daagde de anderen meerdere malen uit waarbij hij een spuitbus op zijn rug gereed hield. Toen de politie de man aansprak ging hij er vandoor maar kon korte tijd later op de Vismarkt worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd naar het politiebureau gebracht. Hij bleek niet meer in het bezit te zijn van de spuitbus. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor baldadigheid en openbare dronkenschap. Ook krijgt hij bekeuringen omdat hij bij voortduring politiemensen bedreigde en uitschold. Omdat bij het politie onderzoek bleek dat de man na verlof niet was teruggekeerd in de gevangenis in Leeuwarden is hij ingesloten. Hij wordt teruggebracht naar Leeuwarden.

Groningen: auto in brand
Op de Beneluxweg in Groningen raakte woensdagmiddag de auto van een 27-jarige man uit Groningen door nog onbekende oorzaak in brand. Een passerende vrachtwagenchauffeur wist de brand met een tweetal poederblussers uit zijn vrachtwagen te blussen. De brandweer kwam ter plaatse maar hoefde niet in actie te komen. De door brand beschadigde auto is door een berger weggesleept.

Hoogezand: alcomobilist rijdt door
Een 67-jarige automobilist uit Hoogezand is woensdagmiddag in zijn woonplaats aangehouden, nadat hij tot twee keer toe lichte schade had veroorzaakt aan andere autos en bovendien bij het eerste geval gewoon doorreed. Hij bleek ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De eerste keer reed hij op de Vondelstraat de spiegel van een geparkeerde auto eraf. De tweede schade werd veroorzaakt bij het inparkeren op de Heijermanshof. De politie trof de man daar in de buurt waarbij bleek dat hij alcohol had gedronken. De politie maakt proces-verbaal op.

Vlagtwedde: flinke schade bij botsing
Bij een botsing op de Weenderstraat in Vlagtwedde, liepen woensdagmiddag drie personenautos flinke schade op. Een 51-jarige automobilist uit Veendam reed vanuit parkeerstand plotseling weg, waardoor een achteropkomende automobilist ((73) uit Winschoten schrok en naar links stuurde. Bovendien remde hij af, waardoor de auto doorschoot naar de linker weghelft en vervolgens in botsing kwam met een tegenligger, een 27-jarige automobilist uit Sellingen. Deze botste vervolgens weer op een tegenligger van hem, een eveneens uit Sellingen afkomstige automobilist (49). De drie autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Winsum: gestoorde man aangehouden
Een 34-jarige inwoner van Winsum is woensdag in zijn woning aangehouden, nadat hij diverse ramen en zijn huisraad had vernield. De politie werd gewaarschuwd door de buren die zich ernstig zorgen maakte over de woedeaanval die de man had. Toen de politie bij de man in huis kwam was hij nauwelijks aanspreekbaar. Hij is ter bescherming van hemzelf en van anderen meegenomen naar het politiebureau waar hij is vastgezet. In overleg met justitie zal worden bekeken in hoeverre er gepaste maatregelen kunnen worden getroffen om een dergelijk incident in de toekomst te voorkomen.

Ten Post: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg in ten Post zijn woensdag 251 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 58 te hard. Ter plaats was maximaal 80 toegestaan

Groningen: overlastveroorzakers aangehouden
Een 26 en een 42-jarige Stadjer zijn woensdagmorgen op de Johan Willem Frisostraat aangehouden in verband met het veroorzaken van overlast. Beiden hadden kort daarvoor problemen veroorzaakt in een woning waar ze vervolgens werden uitgezet. Op straat begonnen ze te tieren en te vloeken. Ze bleken beiden zwaar onder invloed van alcohol en waren bij de komst van de politie niet voor rede vatbaar. Ze zijn ter ontnuchtering ingesloten.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...