Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: district Sittard

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: 19-04-2001
Persberichten district Sittard
Donderdag, 19 april 2001

District Sittard

Sittard; gewapende overval
Afgelopen woensdagmiddag, omstreeks 14.45 uur vond een gewapende overval plaats op een electrowinkel aan de Rijksweg-Noord in Sittard. Twee mannen waren de winkel binnengekomen en hadden een aanwezig personeelslid bedreigd met een vuistvuurwapen en vastgebonden. Vervolgens werd allerlei audio / visuele apparatuur gestolen. Er is niet geschoten en er is niemand gewond geraakt. Het overvallen personeelslid wist zichzelf uiteindelijk te bevrijden / los te maken en de politie te waarschuwen. Bij het meteen ingestelde onderzoek heeft de politie later die middag op de Akerstraat Noord in Heerlen twee mannen (21 / 24) uit Hoensbroek aangehouden. Die zaten in een bestelauto/busje waarvan de politie tijdens het meteen ingestelde onderzoek aanwijzingen had gekregen dat dit voertuig mogelijk bij de overval betrokken was geweest / daarbij was gebruikt. De beide aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van de beide aangehouden Hoensbroekenaren bij de overval.

Geleen; in been gestoken
Afgelopen woensdagavond, omstreeks 23.15 uur kreeg de politie een melding dat er iemand zou zijn neergestoken. Bleek dat op de Markt in Geleen enkele onbekende mannen een 21-jarige man uit Beek om nog onbekende reden vastpakten waarvan er een het slachtoffer plotseling met een mes in zijn been stak. Vermoedelijk omdat het slachtoffer om hulp schreeuwde lieten zijn belagers hem los en wist het slachtoffer weg te rennen en aan zijn belagers te ontkomen. Het slachtoffer heeft zich die avond bij de EHBO van het ziekenhuis in Sittard medisch aan zijn steekwond laten verzorgen. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Beek; inbraak
Afgelopen woensdagavond werd een inbraak ontdekt in een (boven)woning aan de Stationsstraat in Beek. Inbrekers zijn door verbreking van een raam het pand binnengedrongen en hebben een walkman en geld gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie