Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Steekpartij Paleisstraat
19-4-2001. In de Paleisstraat is gistermiddag een 33-jarige man gearresteerd in verband met zware mishandeling en/of poging tot doodslag. Hij wordt ervan verdacht de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin met een priem te hebben gestoken. Het slachtoffer (36) werd in zijn arm geraakt. Een voorbijganger die tussenbeide kwam, liep een steekwond op aan zijn onderbeen. Omstanders wisten de agressieve man te overmeesteren en droegen hem over aan de politie. Beide slachtoffers zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De verdachte is ingesloten en zit nog vast.

Kalvertoren ontruimd
18-4-2001. De politie heeft gistermiddag in de binnenstad het winkelcentrum De Kalvertoren ontruimd. In een van de bedrijven was sprake van plotselinge rookontwikkeling. Gevreesd werd dat er brand was uitgebroken. Later werd duidelijk dat tijdens werkzaamheden aan het dak, dakbedekking kort in brand had gestaan. De vrijgekomen rook werd binnengezogen door het luchtverversingssysteem van een grote kledingzaak. De brandweer blies de rook uit het pand. Het complex kon een uur later weer worden vrijgegeven. De ontruiming van de Kalvertoren verliep vlekkeloos en leidde niet tot paniek. De politie zette 30 man in om het winkelcentrum af te sluiten en voorkwam daarmee dat diefstallen werden gepleegd. Ook een deel van de Kalverstraat was niet toegankelijk.

Rijbewijzen in beslag
19-4-2001. De Verkeerspolitie heeft gistermiddag op de A-2 van drie automobilisten het rijbewijs in beslag genomen. Ze overschreden royaal de ter plaatse geldende snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. De bestuurders reden tussen de 123 en 126 kilometer per uur. De officier van justitie beslist of ze hun rijbewijs terugkrijgen. Tijdens de actie zijn ook nog 12 andere hardrijders op de bon gezet.
Koninginnedag feestdag
Het is bijna 30 april, Koninginnedag. De politie Amsterdam-Amstelland doet er alles aan om deze dag, samen met u, feestelijk te laten verlopen. Onderdeel van de feestelijkheden is de beroemde vrijmarkt in Amsterdam. Deze is echter wel aan regels gebonden. Wilt u weten wat er wel en niet mag op Koninginnedag in de hoofdstad, kijk dan op de site van de gemeente Amsterdam.

Overval pizzazaak
19-4-2001. Gisteravond is een pizzazaak aan de Bos en Lommerweg overvallen. Twee overvallers maakten enige honderden guldens buit. Ze verdwenen hollend in de richting van het Bos en Lommerplein. Een van de overvallers was in het bezit van een vuurwapen. Hij bedreigde diverse personeelsleden met het wapen. Niemand raakte gewond.

Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.


Automobilist met buks
19-4-2001. Vannacht arresteerde de politie een 26-jarige automobilist na een achtervolging door een groot deel van de stad. In het voertuig van de verdachte trof de politie een buks met munitie en een zakje gedroogde paddestoelen aan. Bovendien bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. De verdachte is ingesloten aan een politiebureau. Het voertuig, vermoedelijk gestolen, is door de politie in beslag genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie