Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

F. 3 miljoen extra voor ondernemerschap en onderwijs

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerie van Economische Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie EZ


3 MILJOEN VOOR VERVOLG SUCCESVOLLE SUBSIDIE ONDERNEMERSCHAP EN ONDERWIJS

Datum: 19-04-2001

De eerste tender van de subsidieregeling Ondernemerschap en Onderwijs (O&O) is succesvol verlopen. Subsidies werden verstrekt aan 25 pilotprojecten en 34 ontwikkelingsprojecten. Pilot projecten zijn projecten zoals seminars en stages voor docenten, hiervoor geldt een maximale vergoeding van FL 20.000,00. Ontwikkelingsprojecten zijn gericht op de ontwikkeling van leermethodes voor het
onderwijscurriculum, hiervoor geldt een maximale subsidie van FL 250.000,00. De ervaringen van leerkrachten en leerlingen met de verschillende projecten zijn allemaal zeer positief. Onlangs overhandigde staatssecretaris Ybema van Economische Zaken een van de subsidies aan een Montessori basisschool in Heerhugowaard. De trotse leerlingen leidde de staatssecretaris rond langs hun "ondernemende projecten" zoals o.a. de agro-winkel en energiecentrale.

De subsidieregeling is door Ybema mede namens minister Hermans van Onderwijs eind vorig jaar opgezet met als doel
ondernemerschapsvaardigheden een volwaardige plek te geven in het onderwijsprogramma van publiekgefinancierde onderwijsinstellingen. Het is van groot belang om leerlingen al vroeg in het reguliere onderwijs kennis te laten nemen van specifieke vaardigheden en bijkomstigheden van het ondernemen. Met deze regeling hoopt de staatssecretaris het aantal startende ondernemers te vergroten en een ondernemende houding bij toekomstig werknemers aan te leren.

Voor de regeling is in totaal tot 2002 een bedrag van 10 miljoen gulden beschikbaar. De regeling wordt uitgevoerd door Senter Den Haag.

Tot 15 juni 2001 kunnen onderwijsinstellingen zich inschrijven voor een tweede tender. Hiervoor is een bedrag van 3 miljoen beschikbaar. Voor 29 november kunnen scholen zich inschrijven voor een derde tender.

Voor meer informatie zie ook www.lerenondernemen.nl/ en www.senter.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie