Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start Raad voor strafrechtstoepassing en jeugdbescherming

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Justitie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Justitie

19.04.01

Raad voor Strafrechtstoepassing en jeugdbescherming van start

Vandaag installeert minister Korthals van Justitie de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). De RSJ is een fusie van de voormalige Centrale Raad voor Strafrechtstoepassing en het College van advies voor de Justitiële Kinderbescherming. Beide colleges hadden als taken advisering aan de minister van Justitie en rechtspraak op het terrein van de strafrechtstoepassing en de justitiële kinderbescherming. De Centrale Raad had bovendien een toezichthoudende taak op dit terrein. Deze taken worden door de nieuwe Raad onverkort voortgezet. Met de instelling van de RSJ is bovendien de toezichthoudende taak uitgebreid tot het jeugdveld. Het secretariaat van de RSJ is gehuisvest in Den Haag.

Voor vragen of commentaar met betrekking tot de inhoud van deze pagina's kunt u terecht bij de Directie Voorlichting van Justitie, telefoon: (070) - 3706850,
email: voorlichting@best-dep.minjust.nl,
fax: (070) - 3707594

Laatst gewijzigd: 19-04-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie