Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nissan Almera Tino Gezinsauto van het Jaar 2001

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

19-4-2001

Nissan Almera Tino Gezinsauto van het Jaar 2001

De Nissan Almera Tino is gekozen tot Gezinsauto van het Jaar 2001. Deze auto kreeg meer stemmen dan beide andere genomineerde autos, de Skoda Fabia Combi en de Opel Agila.

Consumenten konden hun stem uitbrengen tijdens de Negen Maanden Beurs, een briefkaart sturen naar de organiserende magazines of stemmen via telefoon of internet. In totaal brachten 25.000 personen hun stem uit.

De Gezinsauto van het Jaar is een initiatief van de tijdschriften Ouders van Nu, Kinderen, Groter Groeien en de ANWB uitgave Kampioen. De verkiezing werd in 1998 voor het eerst door Ouders van Nu en Kinderen georganiseerd. Meer aandacht voor de gezinsauto sluit aan op de trend in Nederland van forse gezinsgroei. Gezinnen stellen andere eisen aan een auto dan alleenstaanden of paren zonder kinderen. Zo wegen veiligheid, het praktisch gebruik en ruimte veel zwaarder dan topsnelheid of cilinderinhoud. Ouders van Nu, Kinderen, Groter Groeien en Kampioen proberen met de verkiezing van de Gezinsauto van het Jaar (toekomstige) gezinnen te helpen bij het maken van een verantwoorde keuze.

Onafhankelijke jury
Voorafgaande aan de publieksverkiezing heeft een onafhankelijke, deskundige jury een voorselectie gemaakt, waaruit de nominatie volgde van drie gezinsautos. De jury bestaat uit Fred Hak, roadtester afdeling Advies & Expertise ANWB; Cees Meijer, Stichting Consument en Veiligheid; Ingeborg Wieten, oud-coureur, actrice en moeder van twee kinderen en de hoofdredacteuren van de organiserende tijdschriften: Ed Lodewijks, Kampioen; Yolande de Best, Groter Groeien; Karin Kroonstuiver, Ouders van Nu; Margot Veerman, Kinderen. Onafhankelijk juryvoorzitter is Gert Enklaar, Móbile Public Relations.

Criteria
Bij de voorselectie hanteert de jury een aantal criteria, zoals de ruimte die de auto biedt voor personen en bagage, de standaarduitrusting en vooral de veiligheidsaspecten, waaronder de aanwezigheid van gordelspanners, kindersloten, remmen, airbags en stuurbekrachtiging. Extra voorwaarde is dat het basismodel niet duurder is dan 50.000 en het model dient in Nederland te zijn geïntroduceerd in het voorafgaande kalenderjaar.

De Nissan Almera Tino is door de jury met name genomineerd vanwege het feit dat het een zeer volwassen midi-mpv is, met uitstekende veiligheidsvoorzieningen, goed toegankelijke passagiers- en bagageruimte, goede rijeigenschappen en een aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding.

De verkiezing van de Gezinsauto van het Jaar werd voor de vierde keer georganiseerd. De eerdere winnaars zijn de Daewoo Nubira Wagon (1998), de Ford Focus Wagon (1999) en de Citroën Xsara Picasso (2000).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie