Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Keuringsdienst tolereert geen alcoholverkoop bij tankstation

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Keuringsdienst van Waren
Zoek soortgelijke berichten
Keuringsdienst van Waren

Nieuws

Alcoholverkoop bij tankstations Datum: 19-4-01

Keuringsdienst van Waren tolereert geen alcoholverkoop bij tankstations
De komende maanden zal de Keuringsdienst van Waren extra controles uitvoeren bij tankstations. Wanneer er voor verkoop bestemde alcoholhoudende dranken worden aangetroffen, zal er direct proces verbaal worden opgemaakt.

Sinds 1 november 2000 is de herziene Drank- en Horecawet van kracht. Op basis daarvan is de verkoop van alcoholhoudende dranken bij tankstations verboden. De Keuringsdienst van Waren heeft in de maanden november en december van het afgelopen jaar door het hele land controles uitgevoerd bij tankstations. Er zijn toen ongeveer 400 inspecties uitgevoerd. Bij 40% van de uitgevoerde inspecties werd, ondanks het verbod, alcoholhoudende drank aangetroffen. Dat was met name het geval bij tankstations binnen de bebouwde kom en aan de provinciale weg. De extra controles worden uitgevoerd omdat de Keuringsdienst van Waren het percentage overtredingen onacceptabel hoog vindt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie