Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aandeelhouders Kempen & Co keuren jaarrekening 2000 goed

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Kempen & Co
Zoek soortgelijke berichten
Kempen & Co

PERSBERICHT

Door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Kempen & Co N.V. is de jaarrekening 2000 goedgekeurd, evenals het voorgestelde dividend van ¤ 2,75 per gewoon aandeel in contanten ten laste van de overige reserves.

Drs H. Hooykaas, sinds 1990 lid en vanaf 1995 voorzitter van de Raad van Commissarissen van de vennootschap, is onder dankzegging voor zijn waardevolle inbreng afgetreden. Het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen is overgedragen aan Drs C.J. Brakel. Het aantal leden van de Raad van Commissarissen is teruggebracht van vijf naar vier.

Het aantal leden van de Directie is naar vijf uitgebreid. Drs W.O. Wentges, sinds 1987 lid van de Directie, is op eigen verzoek afgetreden als statutair directeur onder dankzegging voor zijn toegewijde inzet voor de bank. De heer Wentges zal als adviseur aan de vennootschap verbonden blijven. Drs J.A. de Die en Drs I.A. Sevinga zijn benoemd tot statutair directeur.

Mede als gevolg van de in voorgaande jaren gedane investeringen in organisatie, marketing en productontwikkeling is de positie van de bank aanzienlijk versterkt. De start van het jaar wijst op een voortzetting van de groei bij Corporate Finance (fusies & overnames en advies) en bij Vermogensbeheer. Ondanks de koersdaling op de effectenbeurzen is het vermogen onder beheer in het eerste kwartaal van 2001 ten opzichte van de stand ultimo 2000 met 2% gegroeid tot ¤ 6,9 miljard. De netto instroom bedraagt ¤ 440 miljoen (+ 7%) en ligt hiermee goed op koers naar de doelstelling van (minimaal) ¤ 1,5 miljard netto instroom van beheerd vermogen in 2001. De kapitaalmarktactiviteiten en het Effectenbedrijf ondervinden daarentegen duidelijk invloed van het verslechterde beursklimaat. Per saldo zijn de resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar in lijn

met de over het tweede halfjaar van 2000 behaalde resultaten. Daarmee blijven ze echter wel achter bij die van het buitengewoon goede eerste kwartaal van 2000. Omdat de inkomsten voor een belangrijk deel onderhevig zijn aan moeilijk voorspelbare fluctuaties op de financiële markten is het nog te vroeg om een meer concrete uitspraak over de resultaten van dit jaar te kunnen doen.

Amsterdam, 19 april 2001
Directie Kempen & Co N.V.
Voor inlichtingen: Mw. Mr C. Horstra (tel. 020 - 5 571 571)

Nadere informatie omtrent Kempen & Co N.V. kunt u vinden op www.kempen.nl

Kempen & Co is een gespecialiseerde bank met drie kernactiviteiten: effectenbemiddeling en -advies, corporate finance en vermogensbeheer. De bank heeft in Nederland binnen deze drie kernactiviteiten een leidende positie in 'small- en midcaps', dat wil zeggen ondernemingen met een beurswaarde onder ¤ 2,5 miljard en in vastgoedfondsen. De bank streeft ernaar deze positie in Europese context uit te bouwen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie