Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek nieuwbouw Doornroosje bij Schouwburg Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Onderzoek naar nieuwbouw Doornroosje bij de Schouwburg

Gisteren heeft het college besloten een onderzoek te starten om de huisvesting van Doornroosje op de locatie bij de Schouwburg uit te werken.
Het gaat hierbij om een aanvullende bebouwing naast de Schouwburg waarin Doornroosje een eigen voorziening krijgt waarbij de functie als poppodium voor stad en regio uitgangspunt is. In fysieke zin zal er sprake zijn van een koppeling met het bestaande gebouw van de Schouwburg met inachtneming van het architectonische karakter. In organisatorische en programmatische zin gaat het om een apart gebouw met een aparte entree en een zelfstandige programmering. Bij de verdere uitwerking zal intensief overleg plaatsvinden met alle betrokken partijen.

Professioneel poppodium
Doornroosje heeft als poppodium, door de jaren heen een bekende en alom gewaardeerde naam gekregen in de regio. Roosje is het poppodium van Oost-Nederland. Doornroosje loopt echter tegen een aantal grenzen op. Het gebouw is verouderd en te klein volgens de huidige maatstaven. De faciliteiten voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Uit een haalbaarheidsonderzoek bleek vorig jaar dat de nieuwbouw van Doornroosje voorziet in de behoefte van Nijmegen en de regio. De raad heeft deze conclusie omarmd.

Breed locatieonderzoek
Nadat in eerste instantie gedacht werd aan de locatie Dobbelman voor vestiging van het poppodium, is in het laatste kwartaal van 2000 door de raad opdracht gegeven om een breder locatieonderzoek te starten. Daarin is ook de locatie Dobbelman meegenomen. In het onderzoek is rekening gehouden met afstand tot het centrum, beschikbare oppervlakte, bereikbaarheid en beschikbaarheid en gekeken naar diverse ruimtelijke, bouwkundige en architectonische aspecten. In financieel opzicht zijn de locaties ten opzichte van elkaar vergeleken door een extern bureau.

Gunstige aspecten schouwburglocatie
Na een analyse heeft het college besloten de schouwburglocatie verder uit te werken. De schouwburglocatie ligt dicht bij het station en ander openbaar vervoer, dicht bij het centrum, op een markante plaats in de stad met een beperkt aantal woonfuncties in de directe omgeving. In financieel opzicht blijkt de schouwburglocatie relatief gunstig af te steken. In de komende maanden zal in nauw overleg met alle betrokken partijen verder onderzocht worden hoe de nieuwbouw van Doornroosje zo optimaal mogelijk gerealiseerd kan worden op de schouwburglocatie. Daarbij zullen verschillende varianten worden uitgewerkt. Doornroosje en de Stadsschouwburg staan achter het onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie