Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PES: Pensioenvoorstellen Bolkestein te weinig ambitieus

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Pensioenvoorstellen Bolkestein te weinig ambitieus

Brussel, 19 april 2001 Nederlandse PES-Europarlementariër Ieke van den Burg is verheugd dat de Europese Commissie te langen leste met voorstellen is gekomen inzake de fiscale behandeling van pensioenen. Ze betreurt het echter dat deze slechts in de vorm van een Mededeling, en niet van een Richtlijn zijn gegoten.
Ieke van den Burg, die door het Europees Parlement tot rapporteur voor dit onderwerp is benoemd, onderstreept het cruciale belang van de fiscale aspecten van de pensioendiscussie zowel voor het vrije verkeer van werknemers als voor de houdbaarheid van de bestaande pensioensystemen.

"Hoewel de Commissie belangrijke zaken signaleert, zoals het probleem van het niet aansluiten van verschillende pensioensystemen en het probleem van de dubbelheffing, vind ik de aanpak van de heer Bolkestein nog niet ambitieus genoeg. Er zou nog meer geprobeerd moeten worden tot dezelfde systematiek van heffingen en vrijstellingen te komen, waardoor dubbele belasting of belastingontwijking kan worden voorkomen.
Ik zie de voorstellen als een welkome en noodzakelijke aanvulling op andere initiatieven op pensioengebied die momenteel in het Europees Parlement worden behandeld. Ik geef toe dat de discussie over belasting op pensioenen uiterst gecomplicieerd is en zal mij als rapporteur van het EP voluit inzetten om dit dossier vooruit te helpen.", aldus mevrouw van den Burg.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie