Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maximum snelheid buitengebied in raadscommissie Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Snelheid in buitengebied naar 60 km.

Onlangs heeft de gemeente het plan om in het buitengebied van Nieuwegein de maximum snelheid in te voeren van 60 km/uur, voorgelegd aan belanghebbenden waaronder bewoners, verkeersveiligheidsorganisatie 3V0 en de Fietsersbond. Hierop heeft de gemeente één inspraakreactie ontvangen. Deze heeft niet geleid tot aanpassingen aan het plan.

De gemeente Nieuwegein wil op de wegen buiten de bebouwde kom de maximum snelheid verlagen van 80 naar 60 km/uur. Het gaat hierbij om de gemeentelijke wegen die niet bedoeld zijn voor doorgaand verkeer. Het doel van deze maatregel is om de verkeersveiligheid te verbeteren. Vooral de fietsers, die op deze wegen een kwetsbare groep vormen, zullen baat hebben van de nieuwe maximumsnelheid.

De wegen waar de gemeente een maximum snelheid van 60 km/uur wil invoeren, zijn allen gelegen aan de oostzijde van Nieuwegein: Overeindseweg, Heemsteedse Kanaaldijk, 2e Veld, Achterweg, Voorhavendijk, Lekdijk-Oost, Lekkanaaldijk, Vuilcopse Kanaaldijk en Vuilcop. Op enkele van deze wegen zijn aanvullende maatregelen nodig om het nieuwe snelheidsregime te ondersteunen.

Op 19 april vanaf 20.00 uur behandelt de raadscommissie Verkeer, Milieu en Cultuur het verkeersplan Buitengebied. De raadscommissie vergadert in het gemeentehuis aan de Martinbaan 2. De vergadering is openbaar. De gemeenteraad besluit 17 mei definitief over het plan. De uitvoering is gepland in de tweede helft van dit jaar.

Geïnteresseerden kunnen telefonische inlichtingen inwinnen bij de heer F. Piso (030 6071835).Invoerdatum 12-4-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie