Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerkingsovereenkomst Gemeente Helmond en Fontys

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Helmond
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Helmond


persberichten
19 april 2001
Samenwerkingsovereenkomst Gemeente Helmond en Fontys Hogescholen

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Helmond en de raad van Bestuur van de Fontys Hogescholen hebben op 20 maart jl. een samenwerkingsovereenkomst getekend met als doel volgens de beleidslijnen van het Grote Steden Beleid de sociaal-economische en economische positie van de stad te versterken.

De Gemeente Helmond wil in de Peel regio het centrum worden voor moderne fabricage techniek en de Fontys Hogescholen wil daaraan bijdragen door de samenwerking tussen Hoger Beroepsonderwijs en Middelbaar beroepsonderwijs in Helmond te stimuleren en vestiging van HBO opleidingen te bevorderen.

De inhoudelijke samenwerking die nu al bestaat tussen het ROC ter Aa en Fontys Hogescholen zal verder ontwikkeld worden binnen het Industrieel/Innovatie Praktijkcentrum op het gebied van Mechatronica. Dit centrum is een samenwerkingsverband tussen verschillende opleidingen en gaat zich eveneens bezig houden met de toepassing van Informatie- en Communicatietechnologie binnen bedrijfsprocessen.

Verder zullen de partners samenwerken in stad- en streekontwikkelingen binnen de kaders van het grote steden beleid en de daarbij aansluitende herstructurering van de zandgronden. Fontys zal daartoe samen met de Hogere Agrarische School uit den Bosch, Helicon, het Kenniscentrum Duurzame Stads- en Streekontwikkeling oprichten en daar een lectoraat inrichten waaraan de gemeente Helmond ook een bijdrage zal leveren. Dat sluit aan bij het door Fontys al in gezette beleid om specifieke deskundigen, Lectoren, aan te trekken die in het onderwijs een voorhoede taak hebben en in Kenniscentra samenwerken met overheden en bedrijven. Voor de vestigingsplaats van dit Kenniscentrum worden de mogelijkheden in Helmond onderzocht.

Helicon opleidingen, de GS Jan van Brabant en Fontys Hogescholen onderzoeken of het haalbaar is om een verticaal doorstroomprogramma VMBO-MBO-HBO te starten binnen de 'groene' onderwijs sector. Er wordt in samenspraak met de gemeente Helmond onderzocht of het mogelijk is een nieuwe Leisure opleiding te beginnen die zich zal richten op diverse functies in de recreatieve sector en plattelandsontwikkling.

Verder wil de gemeente Helmond partner zijn in nieuwe duaal onderwijs van diverse Fontys Hogescholen. Door als werkgever op te treden zal de beroepspraktijkvorming van haar gemeentelijk personeel bevorderd worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie