Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Drenthe: verkeersongevallen door hagelbui

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van donderdagmiddag 19 april 2001
16:44 donderdag 19 april 2001

Bert Peters, 0592 361294 of 06 53 23 80 59
Vanaf vanmiddag 17.00 uur tot maandagmorgen 23 april 08.00 uur verzorgt Roel Hallink de persvoorlichting.

Verkeersongevallen door hagelbui
In Emmen raakte vanmorgen omstreeks 11.45 uur tijdens een hagelbui een 20-jarige man uit Emmen de macht over het stuur kwijt op de kruising Oude Roswinkelerweg/Wolfsbergenweg. Via een verkeersbord, dat afbrak, kwam hij op de naast de weg gelegen groenstrook tot stilstand. Geen persoonlijk letsel.

Op de A28 tussen Hoogeveen en Assen kwam vanmorgen omstreeks 11.20 uur een 71-jarige man uit Eindhoven met zijn auto in de slip toen het wegdek plotseling was voorzien van een laag hagel. Tijdens het slippen raakte hij een 39-jarige bestuurder uit Apeldoorn die op zijn beurt ook weer in de slip terecht kwam. Een achter hem rijdende 40-jarige bestuurder uit Veenhuizen kon hem niet meer ontwijken en botste tegen hem aan. Autos werden afgesleept, geen persoonlijk letsel.

Omstreeks hetzelfde tijdstip reed een 39-jarige vrouw uit Groningen met haar auto over de A28 en raakte door de hagelbui ook in de slip. Zij botste tegen de zijkant van een vrachtauto en vervolgens kwam zij tegen de vangrail in de middenberm tot stilstand. Geen letsel. Auto afgesleept.

Ook op de A28 op hetzelfde tijdstip raakte een 27-jarige man uit Gorredijk met zijn auto van de weg en botste tegen een in de berm staande lichtmast waarna hij in de sloot belandde. Hij werd met nekletsel overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen.

Emmen, bedrijfsinbraak
Werd vannacht ingebroken in een bedrijf aan de Pieter de Keyserstraat. Via een opengebroken achterdeur kon men binnenkomen waarna het geldkistje van de personeelsvereniging werd weggenomen. Met een gestolen pinpas werd nog eens geld opgenomen. Buiten de braakschade heeft het bedrijf een schade van fl. 4.000,-. Een 30-jarige man uit Zwolle deed namens het bedrijf aangifte.

Klazienaveen, verdwenen laptop
Een medewerker van een bedrijf nam uit de bouwkeet zijn laptop mee. Bij het afsluiten van de weg naar het nieuwe industrieterrein zette hij de laptop op de rotonde en reed na de afsluiting weg. Later bemerkte hij dat hij de laptop was vergeten en reed terug. Zijn broodtrommel lag er nog maar de computer was verdwenen. Het bedrijf is gedupeerd omdat er belangrijke gegevens over de werkzaamheden op stonden. Mogelijk dat getuigen gezien hebben wie de laptop heeft meegenomen.

Roden, diefstal drukreiniger
Deed een 17-jarige jongen namens een bedrijf uit Leek aangifte van diefstal van een gele hogedrukreiniger. Deze is vannacht weggenomen vanaf het terrein aan de 1e Energieweg. Schadebedrag fl. 4.000,-.

Minder overtreders op N-wegen. KLIK OP SNEU GELD


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie