Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afscheidscollege UvA van prof. dr. G. de Zeeuw

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Datum donderdag 19-04-2001
Tijd 14:00 uur

Door Prof. dr. G. de Zeeuw

Afscheidscollege prof. dr. G. de Zeeuw, hoogleraar Complexe sociale systemen: Wetenschap, ondersteuning en waarde.

De Zeeuw behandelt in zijn afscheidscollege de geschiedenis van onderzoek dat de verbetering van de maatschappelijke en individuele (zelf-)ondersteuning beoogt. Dit gebeurt in termen van een drietal ontwikkelingen: die van de methodologie van het sociaal-wetenschappelijk onderzoek, die van maatschappelijke interventies en die van academische voorzieningen. Tegen deze achtergrond bespreekt De Zeeuw zijn eigen bijdragen op het gebied van de sociale ondersteuning. Ter sprake komen ook zaken als maatschappelijk verzet, stabilisering en de toekomst van netwerken en (elektronische) samenwerkingsvormen.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 4, 9, 16, 20, 24 en 25, halte Spui/Rokin. Wegens werkzaamheden bij het Spui worden lijnen 1, 2 en 5 omgeleid.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie