Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkgoep Parel uit Emmen wint emancipatiestimuleringsprijs

Datum nieuwsfeit: 19-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Parel wint emancipatiestimuleringsprijs

Parel wint emancipatiestimuleringsprijs

De vijfde Lies van Urk-emancipatiestimuleringsprijs gaat dit jaar naar de Internationale Vrouwenwerkgroep 'Parel' uit Emmen. De prijs wordt donderdag 19 april uitgereikt door burgemeester C. Bijl. Deze feestelijke bijeenkomst vindt plaats in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Emmen en begint om 15.30 uur.

Parel organiseert activiteiten voor vrouwen. De werkgroep bestaat uit vrouwen met verschillende culturele achtergronden en creëert een ontmoetingsplaats voor hen. Binnen Parel kunnen de vrouwen zich ontwikkelen in hun eigen tempo en eventueel doorstromen naar een opleiding, betaald- of vrijwilligerswerk.

Integratie

Daarnaast levert Parel een bijdrage aan het bevorderen van de integratie van allochtone vrouwen en daarmee vaak ook de leden van hun gezin. Parel wil vrouwen de kans geven om andere vrouwen (waaronder ook Nederlandse) te ontmoeten. Door de uitwisseling van wederzijdse informatie over elkaars achtergrond, kan er meer begrip ontstaan tussen de verschillende culturen. Parel wordt regelmatig uitgenodigd bij andere vrouwengroepen om voorlichting te geven. Deze informatieve bijeenkomsten zijn zeer divers. Aan de orde komen thema's als gezondheidszorg, onderwijs, opvoeding en politiek.

Initiatief

Het initiatief voor de oprichting van Vrouwengroep Parel is met name ontstaan vanuit een behoefte van de vrouwen zelf. De groep wordt begeleid door de Stichting Opmaat.

Twee kandidaten

De emancipatiestimuleringsprijs wordt nu voor de vijfde keer uitgereikt aan een organisatie of persoon die zich sterk heeft gemaakt voor de emancipatie van bepaalde groepen in onze samenleving. De emancipatiecommissie Emmen heeft dit jaar een tweetal kandidaten voorgedragen voor de prijs. Naast Parel, was dit het Maatjesproject van Humanitas Emmen. De keuze was zeer moeilijk aangezien ook dit laatste project veel lof en waardering verdient.

De prijs

De emancipatiestimuleringsprijs is vernoemd naar wethouder Lies van Urk die zich zowel in haar werk als ook op persoonlijke titel zeer heeft ingezet voor de emancipatie van vrouwen. Naast een wisselprijs in de vorm van een beeldje van Willem Kind, krijgt de winnaar een bedrag van 3.000. Vorig jaar is de prijs gewonnen door het Blijf van mijn lijf-project.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie