Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen en antwoorden van het ministerie van Defensie

Datum nieuwsfeit: 20-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie



Kamervragen en antwoorden


Onjuiste informatie van Defensie aan de gemeente Schinveld

20-04-2001

Antwoorden op de vragen van het Tweede-Kamerlid Van der Hoeven (CDA) over onjuiste informatie van Defensie aan de gemeente Schinveld

1. Had op grond van de feitelijke situatie destijds een baanverlegging doorgang kunnen vinden? Is de gemeente Schinveld door uw ministerie onjuist en/of onvolledig geïnformeerd over de motivering van de negatieve beslissing?

2. Zo ja, waarom wilde het ministerie niet dat de baanverlegging er zou komen?

3. Welke opties ziet u om de startbaan alsnog te verleggen?

4. Wanneer is het antwoord van u te verwachten op het rapport van de heer Van der Linden?`

1, 2, 3 en 4.
Kortheidshalve verwijs ik u voor de beantwoording naar de antwoorden op de vragen van de Tweede-Kamerleden Timmermans en Albayrak (2000108290).

5. Wat is de stand van zaken in het overleg van de Minister van Defensie met de NAVO over een duurzame oplossing voor dit gebied?

5. Op 15 maart jongstleden heb ik in een onderhoud met de Secretaris-Generaal van de Navo, Lord Robertson, over de problematiek rond Geilenkirchen respectievelijk de onderwerpen informatievoorziening, tankervliegtuigen en stillere motoren aan de orde gesteld. De SG Navo heeft toegezegd schriftelijk op de gesprekonderwerpen terug te komen. Ik ben nog in afwachting van die reactie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie