Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schoonmaak in Beatrixtunnel Hilversum

Datum nieuwsfeit: 20-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Schoonmaak in de Beatrixtunnel

In de nacht van vrijdag 20 april op zaterdag 21 april, tussen 22.00 uur en 07.00 uur, krijgt de Beatrixtunnel zijn jaarlijkse schoonmaakbeurt. De tunnel zal dan afgesloten zijn voor alle verkeer, dat door middel van borden wordt omgeleid. Een uitzondering wordt gemaakt voor ambulance, brandweer en politie in geval van calamiteiten.

De tunnel wordt weer grondig schoongemaakt. De wandtegels van de tunnel worden ingesopt en daarna onder hoge druk schoongespoten. Roetaanslag, veroorzaakt door de uitlaatgassen van auto's, graffiti en wildplakaffiches verdwijnen hierdoor als sneeuw voor de zon. De rijweg en het fietspad worden schoongeveegd, zowel handmatig als mechanisch.

De straatkolken, de riolering en het pompgemaal worden zodanig schoongemaakt, dat het afvalwater wordt opgevangen onderin de tunnel, in twee zogenaamde ontvangstkelders. In die kelders staan pompen die automatisch in werking treden zodra de tunnel onder water dreigt te lopen. Als het afvalwater in de ontvangstkelders is verzameld, wordt het opgezogen door een vacuümwagen. Deze wagen voert dit vuile water af naar een verwerkingsbedrijf, waar het weer wordt omgezet in schoon water.

En bij een superschone tunnel hoort natuurlijk een puntgave tunnel. En daarom worden na de schoonmaakbeurt meteen kleine reparaties aan de tunnel uitgevoerd.

Voor eventuele nadere informatie over deze schoonmaakactie kunt u contact opnemen met de heer T. Stormbroek, tijdens werkdagen telefonisch bereikbaar op nummer 629 26 20.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie