Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groningen blijft sloopwoningen lager waarderen

Datum nieuwsfeit: 20-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Woonbond
Zoek soortgelijke berichten
Woonbond


Waarderingskamer tegen afwaardering

Groningen blijft sloopwoningen lager waarderen

De Waarderingskamer heeft de Nederlandse Woonbond laten weten dat de afwaardering van sloopwoningen strijdig is met de Wet waardering onroerende zaken (WOZ). De Waarderingskamer is het toezicht houdend orgaan op de uitvoering van deze wet. De reactie volgt op een artikel in het Algemeen Dagblad van 18 april j.l. waarin de Woonbond aangeeft een brief te zullen sturen aan alle gemeenten met het verzoek sloopwoningen af te waarderen op een lagere WOZ-waarde, volgens een door de gemeente Groningen en de Woonkoepel (stedelijke koepel van huurders en bewonersorganisaties) ontwikkeld rekenmodel.

De gemeente Groningen is het niet eens met de kritiek van de Waarderingskamer en blijft bij het B&W besluit om sloopwoningen af te waarderen. De gemeente zegt daarmee te handelen naar de regels van de Waarderingskamer zelf. De gemeente baseert zich daarbij op een advies van het bureau Monsma en Partners.

Wat de uitkomst van dit meningsverschil ook is, huurders en eigenaren in Groningen krijgen de komende jaren in ieder geval een lagere aanslag onroerendezaakbelasting in de brievenbus. De Woonbond stuurt alle gemeenten een brief met het verzoek een lagere sloopwaarde te hanteren voor sloopwoningen.

U01.322
Amsterdam, 20 april 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie