Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden: kop-staartaanrijding

Datum nieuwsfeit: 20-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 20 april 2001

Kop-staartaanrijding Katwijk (D2) Twee automobilisten, een 66-jarige Katwijker en een 22-jarige plaatsgenoot, zijn donderdag 19 april betrokken geweest bij een kop-staartaanrijding op de provinciale weg 1, ter hoogte van de Wassenaarseweg. De 22-jarige stopte voor het rode stoplicht. De 66-jarige merkte dit niet op tijd op en reed tegen de achterkant van zijn auto aan. De bijrijder van de 22-jarige hield hier nekklachten aan over.

Katwijker krijgt klappen Katwijk (D2) Een 23-jarige Katwijker heeft donderdagavond 19 april van twee onbekenden klappen gekregen. Het slachtoffer liep omstreeks 22.30 uur over de Baron van Wassenaerlaan toen hij twee fietsers aan zag komen. Een van hen sloeg de Katwijker zonder aanleiding, waarop de Katwijker terug sloeg. Hierop werd de Katwijker opnieuw geslagen waardoor zijn wang opzwol en hij bloed in de mond kreeg. Hierna fietsten ze weg in de richting van de wijk Molenblok. De politie heeft hierna de omgeving afgezocht naar personen die aan het signalement voldeden. Deze werden niet meer aangetroffen.

Doorrijden na aanrijding Leiden (D4) Donderdagmorgen 19 april, omstreeks 7.55 uur, is een 15-jarige fietsster uit Zoeterwoude-Dorp gewond geraakt bij een aanrijding met een onbekend gebleven bromfietser op de Voorschoterweg. Het meisje fietste over het fietspad toen ze werd ingehaald door de bromfietser. Deze raakte hierbij de arm van het meisje, die daardoor ten val kwam en daarbij haar knie en heup kneusde. Ook raakte haar fiets beschadigt. De bromfietser is na het ongeval doorgereden.

Rijden onder invloed Leiden (D4) De politie heeft in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 april op de Willem de Zwijgerlaan een 29-jarige automobilist uit Leiden aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man werd aangehouden tijdens een controle. Hij verklaarde zelf gedronken te hebben. Na de blaastest werd de Leidenaar overgebracht naar het bureau voor een ademanalysetest. Het lukte de man niet deze test goed af te leggen. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Dodelijk verkeersongeval, politie vraagt getuigen Hazerswoude-Dorp (D3) Bij een verkeersongeval op de Gemeneweg in Hazerswoude-Dorp is vrijdagmorgen 20 april een 50-jarige vrouw uit die plaats ernstig gewond geraakt. Rond 06:45 uur stak de vrouw ter hoogte van het tankstation nabij de kruising met de Dorpsstraat de Gemeneweg over waarbij zij werd aangereden door een personenauto die uit de richting van Hazerswoude-Rijndijk kwam. Ondanks remmen heeft de 18-jarige bestuurder van de auto; een man uit Sassenheim, een aanrijding niet kunnen voorkomen. Door ambulancepersoneel is aan de ernstig gewonde vrouw medische hulp verleend. Met een spoedtransport is de vrouw naar het LUMC vervoerd waar zij aan haar letsel is overleden. De politie is een onderzoek begonnen naar de toedracht van het ongeval en vraagt daarbij de hulp van getuigen. Bekend is dat op het tijdstip van de aanrijding een groene interliner autobus bij de bushalte stond. De politie wil naast de chauffeur van de interliner graag met de inzittenden van de bus in contact komen. Zij en eventuele andere getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Hazerswoude-Rijndijk. De politie in Hazerswoude-Rijndijk is telefonisch bereikbaar via (0900) 8844.

Inbreker op heterdaad aangehouden Roelofarendsveen (D3) Vrijdagmorgen 20 april heeft een 31-jarige man uit Ter Aar aan het Noordplein in Roelofarendsveen een 35-jarige inbreker aangehouden. Rond 03:00 uur reed de man samen met twee vrienden in de auto langs de shoarmazaak aan het Noordplein, toen hij zag dat daar was ingebroken. Omdat deze zaak eigendom is van een vriend van de man uit Ter Aar, parkeerde hij de auto even verderop en ging poolshoogte nemen. Juist toen hij lopend bij de zaak aankwam, stapte de inbreker juist door het vernielde raam naar buiten. De inbreker, die mogelijk onder invloed was, wist dat hij gesnapt was en heeft zonder tegen te werken de komst van de politie afgewacht. De 35-jarige Hagenaar is door de agenten overgenomen en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de man voor nog meer inbraken verantwoordelijk is.

Aanhouding op verdenking van mishandeling Alphen aan den Rijn (D5) De politie heeft donderdagmiddag 19 april een 42-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had rond 15:30 uur voor zijn woning aan het Aidaplein een conflict met zijn dochter en ex-vrouw wat uitliep op een handgemeen. De gewaarschuwde politie is tussenbeide gekomen. Zowel de 43-jarige ex-vrouw, als haar 15-jarige dochter heeft aangifte gedaan. De man is aangehouden en gehoord.

Aanhoudingen n.a.v. zware mishandeling Waddinxveen (D6) Een 32-jarige man uit Waddinxveen heeft aangifte gedaan van zware mishandeling door vier andere mannen. De man liep hierdoor een gebroken arm, een gekneusde neus en diverse blauwe plekken op. De mishandeling vond plaats op 10 april jl., omstreeks 21.45 uur op de Tollenslaan in Waddinxveen, nabij zijn garage. De man werd bij thuiskomst opgewacht door vier jonge mannen. Vervolgens werd het slachtoffer belaagd door één van de mannen. Over en weer werd getrapt en geslagen. Het slachtoffer heeft geprobeerd zich te verdedigen. Na de mishandeling vertrokken de mannen. Naar aanleiding van verklaringen zijn inmiddels vier verdachten aangehouden, afkomstig uit Haarlem en Amsterdam. Het betreft hier een man van 19 jaar, twee mannen van 20 jaar en een hoofdverdachte van 22 jaar oud. Het motief zou een ruzie zijn in de relatiesfeer. De hoofdverdachte is in verzekering gesteld en inmiddels heengezonden. De drie andere verdachten zijn eveneens na hun verhoor heengezonden. Zij zullen zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

Kop-staart aanrijding Waddinxveen (D6) Op donderdag 19 april omstreeks 17.40 uur vond een kop-staart aanrijding plaats op de Kanaaldijk tussen drie personenauto's welke reden uit de richting van Gouda. Door de noodzaak van het verkeer geboden remde het voorste voertuig, een 23-jarige automobiliste uit Nieuwerkerk a/d Ijssel. Hierdoor ontstond een kop-staart aanrijding met nog twee achterop rijdende bestuurders, twee 32-jarige mannen uit Waddinxveen. Een van de mannen is met nog nekletsel opgenomen in het Groene Hart Ziekenhuis.

Verkeersongeval Gouda (D7)
Op donderdag 19 april omstreeks 11.00 uur heeft een aanrijding op de kruising Constantijn Huijgenstraat/Rotterdamseweg tussen twee personenauto's plaatsgevonden. Een 19-jarige automobiliste uit Katwijk reed over de Constatijn Huijgenstraat komende uit de richting van de Van Baerlestraat. Zij verleende op de kruising geen voorrang aan de voor haar van linkskomende 64-jarige automobilist uit Gouda. De Katwijkse klaagde over hoofdpijn, de Gouwenaar en zijn echtgenoot klaagden over nekklachten, maagklachten en misselijkheid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie