Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burgemeester Mans sluit sexinrichting Kim's Privé Enschede

Datum nieuwsfeit: 20-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Burgemeester Mans sluit sexinrichting Kim's Privé Enschede, donderdag 19 April 2001

Sexinrichting Kim's Privé aan de Oldenzaalsestraat 192 moet op last van burgemeester Mans voor onbepaalde tijd dicht. De eigenaar is niet in bezit van een geldige exploitatievergunning. Zo'n vergunning is hem op 3 april jl. door de burgemeester van Enschede geweigerd. Toen is de eigenaar er ook op gewezen dat hij per direct de exploitatie van zijn sexinrichting moest beëindigen en dat het pand aan de Oldenzaalsestraat 192 ook niet meer als bordeel mocht worden gebruikt.

Op dinsdag 17 april constateerde de politie tijdens een controleactie dat Kim's Privé wel in bedrijf was. Er waren prostituees en bezoekers aanwezig. Bovendien werkten er vier buitenlandse vrouwen die niet in het bezit waren van een tewerkstellingsvergunning. Zij bleken overigens wel een aanvraag tot verblijf als zelfstandige te hebben ingediend. Gedurende de tijd dat nog niet op die aanvraag is beslist mogen zij in ons land verblijven maar hier niet werken. Verder trof de politie ook een Braziliaanse vrouw aan die alleen in het bezit was van een Spaanse verblijfsvergunning. Ook zij mag dan in Nederland niet werken.

Het gaat hier om overtredingen krachtens de Vreemdelingenwet en de Wet arbeid vreemdelingen. Ook is dit strijdig met de Algemene Plaatselijke Verordening. Wegens een eerdere overtreding van de APV gaf de burgemeester in februari dit jaar de eigenaar van Kim's Privé al een schriftelijke waarschuwing.

Burgemeester Mans heeft vandaag besloten tot algehele sluiting van de sexinrichting per 19 april.

De eigenaar is inmiddels hiervan op de hoogte gesteld.terug naar boven

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie