Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Naleven brandveiligheid in Tilburg laat te wensen over

Datum nieuwsfeit: 20-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

20-04-2001

Naleven brandveiligheid laat te wensen over

Controles brandveiligheid uitgaansgelegenheden gaan door

Gisteravond heeft een controle plaatsgevonden op brandveiligheid, in het horecaconcentratiegebied en het buitengebied Berkel-Enschot en Udenhout. De controles vonden plaats tussen 19.00 en 22.00 uur. In totaal zijn zeventien uitgaansgelegenheden gecontroleerd, waarvan drie in het buitengebied. De brandweer controleert steeksproefsgewijs en periodiek alle horecagelegenheden in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout. Bij deze controles wordt gekeken naar brandveiligheidseisen en het wettelijke toegestane aantal bezoekers.

Er is gisteravond gecontroleerd op nood- en transparantverlichting, blusmiddelen, versiering, aanduiding vluchtwegen en mogelijke obstakels op de vluchtwegen, sluiting op nooduitgang en bezoekersaantallen. Slechts vier uitgaansgelegenheden voldeden aan alle eisen. Bij de resterende dertien werden gebreken geconstateerd. Deze ondernemers hebben tot 12.00 uur vandaag de tijd gekregen de gebreken zelf te verhelpen en zijn hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld. Wanneer bij hercontrole blijkt dat niet alle geconstateerde gebreken verholpen zijn, zal de gemeente deze verhelpen op kosten van de ondernemer of wordt het maximaal aantal bezoekers dat tegelijkertijd aanwezig mag zijn, verlaagd.

In opdracht van het college van burgemeester en wethouders is de Tilburgse brandweer begin dit jaar gestart met het scherper controleren op de naleving van brandveiligheidseisen in uitgaansgelegenheden. Hierbij wordt vooral gelet op de aanwezigheid van blusmiddelen, tranparant- en noodverlichting, stoffering en versiering, vluchtwegen, de aanwezigheid van voldoende nooduitgangen en het maximale aantal bezoekers.De brandweer zal de streekproefsgewijze periodieke controles permanent voortzetten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie